Саба – малката перла на Карибите - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Саба – малката перла на Карибите
Автор: Peika.bg
Саба – малката перла на Карибите
Снимка: flickr/killians_red

Впуснете се в едно неповторимо преживяване на красивия остров Саба.

Изобилстващ от природни блага и незасегнат от индустриалната грандомания, той е една от недокоснатите карибски територии, заслужено наричана „Неопорочената кралица“.

Остров Саба е с големина от едва 13 кв. км и се намира толкова далеч, че не случайно е познат още като „тайният остров на Карибско море“.

Интересното е, че а
дминистративно територията му се числи към презокеанските владения на Кралство Холандия, а географски – към групата на Малките Антилски острови. Разполага се между островите Синт Маартен и Синт Евстатиус, а крайбрежието му е заобиколено от удивителни подводни рифове и уникални зъбери.

Саба – малката перла на Карибите
Снимка: flickr/Stefan Krasowski


До върха на този красив остров можете да стигнете или по специално изградените 1000 стъпала или по пътека из скалистите склонове. Когато стигнете обаче, най-вероятно въобще няма да искате да слезете.

Едно от предимствата на остров Саба е, че туризмът е сравнително неразвит, което гарантира спокойствие и тишина, сред тропическата растителност. Местното население е от около 2000 души, а годишно тук на почивка идват около 25 000 души.

Очарованието си остров Саба дължи най-вече на хармоничното преплитане на диво и модерно, природа и технологии, местно и чуждо. Спретнатите бели къщички с дървени фасади, наклонени червени покриви, зелени капаци и пищна декорация съвсем естествено следват извивките на планинския склон, нагоре към кратера и надолу към морето. Те са се сгушили сред буйната зеленина от палми, хибискуси, бромелии, диви орхидеи и борове.
Саба – малката перла на Карибите


Саба е идеален за екотуризъм, плаж, гмуркане, сърф, пикник или разходка. Освен това със сигурност ще ви бъдат интересни и разказите на местните за техните обичаи и традиции.  

Въпреки че островът е достатъчно малък, за да го обиколите за ден, най-голям интерес сигурно ще предизвика у вас неговата столица Ботъм. Друга популярна атракция на Саба е Националният морски парк, който се смята за едно от най-добрите места за гмуркане в света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин