Сейнт Винсент и Гренадини - карибският рай на Земята - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Сейнт Винсент и Гренадини - карибският рай на Земята
Автор: Виктория Трифонова

Ако сцените от филма „Карибски пирати“ ви вдъхновяват или пък мечтаете за почивка на екзотичен остров с тюркоазени лагуни, коралов риф, диви плажове и карибски ритми, то Сейнт Винсент и Гренадини би бил чудесен избор.

Сейнт Винсент и Гренадини е архипелаг от 32 острова в Централна Америка, недалеч от Барбадос. Някога страната е била френска, по-късно британска колония, а днес е независима държава. Сейнт Винсент е най-големият остров, а Гренадини са множество малки островчета, сред които Бекюа, Мостик, Кануан, Юниън, Айлънд, Палм Айлънд и др.

Сейнт Винсент е вулканичен остров с черен пясък. Същият този пясък, палми и морски бряг са послужили за декор на филма „Карибски пирати“. Така че ако и вие като мен винаги сте мечтали да станете част от екипажа на Джак Спароу, това е мястото!

Някои наричат островите най-добре пазената тайна на Карибите, поради факта, че мястото не е изцяло превзето от шумни туристи с фотоапарати. По тази причина почивката, спокойствието и неповторимите природни кътчета са гарантирани. Остава ни да се чудим дали това си е помислил Христофор Колумб, когато е открил за пръв път островите през 1498 г.

Място, което не е за изпускане, е столицата – Кингстаун. От пристанището Шарлот в Кингстаун се открива невероятна панорама – от едната страна може да се любувате на океана и разбиващите се вълни, а от другата са зелените хълмове на острова.

Сейнт Винсент и Гренадините са идеално място за почивка на любителите на плажа, палмите и сладкия местен ром. Ако си мечтаете за почивка на самотен остров, вече знаете къде да го отриете. Ако пък сте любители на мореплаването, то трябва да знаете, че през 2009 г. Сейнт Винсент и Гренадините са обявени за най-добро място за ветроходство и плаване с яхти. Но това не е единствената награда, която островите са получили. През 2007 и 2008 г. островите са обявени за най-добра дестинация за провеждането на сватби и организиране на меден месец.

Сейнт Винсент и Гренадини не е обикновена плажна дестинация, където освен да се излежавате на слънце и да хапвате морски дарове, няма какво да се прави. Кораловият риф е идеално място за гмуркане. Водите около Сейнт Винсент се нареждат сред 100-те най-хубави места за гмуркане.

Освен гмуркането сред корали, може също така да се насладите на природата около вас. Сейнт Винсент е вулканичен остров, така че ако желаете може да предприемете разходка до върха на вулкана Суфриер. Височината му е над 1000 метра, а за последен път е изригнал през 1979 г. Като се замислим това май не е толкова отдавна? По пътя към върха се откриват приказни пейзажи от гъста зелената растителност и небесно синият океан. Ако сте достатъчно наблюдателни, можете да видите в далечината делфини и гърбати китове. Докато се разхождате из многобройните острови, ще откриете също така безброй малки закътани водопади.

 

Едно от най-големите предимства на това райско кътче са обитателите му. Населението на Сейнт Винсент и Гренадини е едва 100 000 души. Местните допринасят за екзотичната атмосфера и карибската празничност. Те са усмихнати, дружелюбни и винаги готови да ви помогнат.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин