Събития в Световния ден на снега - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития в Световния ден на снега
Автор: Peika.bg
Събития в Световния ден на снега

Стягайте кънките, шейните, ските, сноуборда или просто доброто си настроение, за да посрещнем Световния ден на снега в края на януари!

Той се организира от Международната ски федерация – FIS в 42 държави. Целта му е най-малките да бъдат запалени по зимните спортове и заниманията в снега. Мотото, под което протича празникът е: „Открий, забавлявай се, изживей“. Глобалната кампания се организира за шести път и обединява над 600 празнични, спортни и забавни събития в световноизвестни зимни курорти и центрове.

Ето как събития се организират по повод Деня на снега в България!

СЪБИТИЯ В БОРОВЕЦ

На 21  януари Боровец отново ще бъде част от Световния ден на снега. Празникът събира любителите на планината, снега и зимните спортове в целия свят, а първият планински курорт в България ще се включи в него с много забавления за цялото семейство. Желаещите да направят първите си стъпки на пистите ще получат безплатни уроци по ски и сноуборд. За най-малките са предвидени забавления в детския парк "Борокидс", а по-големите ще могат да гледат демонстрации от Планинската спасителна служба и от Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил.

СЪБИТИЯ В ПАМПОРОВО

За поредна година Пампорово е част от семейството на FIS като домакин и организатор на събитието. Там, заедно с децата си, може да се отдадете на игра със снежни фигури, шейни и туби, музика и разбира се награди за всички малки и големи участници. Очаквайте скоро повече подробности относно програмата и мястото на събитието в Пампорово.

СЪБИТИЯ ВЪВ ВИТОША

Празникът на Витоша е насрочен за 23 януари от 11 ч. на Меча поляна, в близост до х. Алеко. Програмата за Феста в събота предвижда множество демонстрации, състезания, забавни игри и викторини. На Меча поляна ще бъде нареден паралелен слалом, по който децата да могат да изпробват уменията си. Ски учители от “Витоша ски” ще помагат безплатно на малките скиори да повишат уменията си. Наред с надпреварата по ски-бягане, всеки ще може да се пробва безплатно с „писалките“. Състезанието по ски-алпинизъм ще бъде от долна до горна станции на лифта за писта Витошко лале. Предвидени са множество игри, планинарски песни и конкурси: за направа на снежна фигура, за най-атрактивен карнавален костюм и визия, за най-голяма снежна топка, теглене на въже и др. Ски-учители ще направят снежно шоу, като се спуснат по пистата маскирани като герои от детски филми и приказки.

11.00 – 11.30 ч. Записване на участниците – регистрация в зоната на старта х. Меча поляна
11:30 – 11.50 ч. Официално откриване със спускане на ски-учители в карнавални костюми
12.00 – 13.00 ч. Ски-бягане
12.00 – 13.00 ч. Ски-алпинизъм
12.00 – 13.00 ч. Паралелен слалом
12.00 – 13.00 ч. Конкурс за снежни фигури
12.00 – 13.00 ч. Конкурс за карнавален костюм и визия, за най-голяма снежна топка и други игри
13.30 – 13.50 ч. Награждаване на призьорите, викторина с награди и закриване

Заявки за участие. За ски-бягането те могат да се получават до 22.01.2016 на office@marathon.bg с име, клуб, година на раждане и в деня на феста на място. За ски-алпинизма: до 21.01.2016 на office@bfka.org. За демонстрациите по паралелен слалом, конкурсите и забавните игри – на място в деня на феста до 11.30 ч и чрез ИнфоЦентър София2018. Повече информация – в сайта www.sofia2018.bg, както и на специалната Facebook страница за събитието тук.

Бонус. Всеки записал се участник до 18-годишна възраст ще може да ползва Кабинковия лифт от Симеоново до х. Алеко с лифт карта на символична цена от 1 лв. и депозит 5 лв.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин