Семейни забавления, подходящи за студено време - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Семейни забавления, подходящи за студено време
Автор: Мая Джамбазова
Семейни забавления, подходящи за студено време

Есента и зимата са период от година, в който прекарваме повече време със семейството у дома. 

Затова ви предлагаме кратък списък на дейности, които могат да се вършат вкъщи, сред уюта на познатата обстановка.

Подбрали сме занимания, които ще ви донесат радост и ще ви стоплят с удовлетворението от добре  прекараното време. Те сгряват сърцата и сплотят семейството.

Рисунки с апликиране на есенни листа

В занимателните сайтове за деца ще откриете шаблони на рисунки, върху които да апликирате листа. Това бихте могли да направите с детето си, когато то се върне от училище или детска градина, за да му покажете, че есента и началото на зимата могат да бъдат красиви. А положеният труд винаги се възнаграждава със собственото постижение.

Шиене на български народни шевици

Във фейсбук има групи, в която хора си разменят схеми на шевици. По тях се бродира, като ефектът е доста добър. Отново заедно с детето си може да избродирате нещо, което ще украси ежедневието ви и ще бъде полезно в бита: подложни кърпи за хранене, покривка за маса,  риза, тениска, шал. Изделието, което завършите, ще е уникално, а децата ще се запознаят с една интересна част от българския фолклор.

Правене на модели от фурнир

Можете да си купите дървен фурнир и да си изработите фигурки от него – дву- или триизмерни модели. Вдъхновение може да почерпите от сайтовете на художническите магазини, в които продават готови, изрязани елементи за сглобяване.

Игра на настолни игри

Това винаги забавлява и сплотява семейството. Интересно е както за децата, така и за възрастните. А вариантите са много: монополи, скрабъл, куиз, шах, табла, карти, стратегии и какво ли още не

Четене на книги

Може да четете вкъщи или заедно с децата си да отидете в библиотеката. Изберете книга за вас и им помогнете те също да си харесат четиво. Така ще им покажете, че четенето е интересно и забавно. Споделете им за вашите любими детски книжки или почетете заедно. 

Планиране на Зимна почивка или Новогодишна екскурзия

Стоейки си у дома, пестите от харчене за транспорт, минерална вода и кафе, закуски, ресторанти, хотели и пр. А имате и свободно време. Затова може да разгледате сайтовете на туристическите агенции и да изразходвате спестеното по най-добрия начин.

Чай и кафе с компания

Какво по-хубаво от това да изпиете чаша топла напитка в приятна компания. Отпуснете в любимото кресло и си побъбрете.

Надяваме се да сме ви дали добри идеи за прекарване на студените месеци. Какво по-хубаво да се насладите на есента и зимата, да уловите красотата им, стоейки си у дома, в уюта на отпускаща обстановка.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин