5 топ дестинации за посещение с деца в Румъния - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 топ дестинации за посещение с деца в Румъния
Автор: Мая Джамбазова
5 топ дестинации за посещение с деца в Румъния
Снимка: Cristian Bortes/Flickr

Северната ни съседка предлага голямо разнообразие от интересните места, които можете да посетите заедно с децата си.

Музеите на Румъния са вълнуващи. Разказват за етнографията, историята и природата на тази обширна, но все още не толкова популярна дестинация в Европа.

Атракциите, които горещо препоръчваме да разгледате, са разположени основно в Букурещ и Констанца. Обикновено в Румъния е малко по-студено, отколкото в България, затова се обличайте добре. Особено през пролетта и есента, когато слънцето повече грее, отколкото топли.

Предлагаме ви 5 топ места, които да посетите с деца си в северната ни съседка.

1. Музей на селото в Букурещ

В сбирката му ще видите къщи от цяла Румъния, представящи традиционната архитектура в страната. Постройките са експонирани в най-големия парк на столицата „Херастръу“. Музеят прилича на нашия „Етър“, но е с доста по-голяма площ. На входа продават румънски сладкиши за 4-5 до 10 леи пакетчето. Освен това до тях има щанд с писани яйца, приличащи на велинградските и чепинските в България.

5 топ дестинации за посещение с деца в Румъния

2. Природонаучният музей в Букурещ

Екпозицията му представя всички класове от животинското царство. Сбирката е много по-богата от тези много български музеи от същия вид. Тази културна институция предлага информация за всички геологични епохи от развитието на Земята. Показани са вулкани, минерали, динозаври. Екскурзоводите често препоръчват на пътуващите тъкмо този обект за разглеждане.

5 топ дестинации за посещение с деца в Румъния

       3. Историческият музей в Букурещ

Тази институция ще приближи децата, които я разгледат до румънската история. Близостта между румънското и българското минало става разпознаваема, когато българите разгледат исторически или археологически музей в северната ни съседка. И Румъния е обитавана от тракийско племе, наричано даки. Също като българските земи и днешните румънски са били завладени от древен Рим. След това българите оставят отпечатък през Средновековието, за да се стигне до почти самостоятелното влашко развитие през последващите векове, но осъществявано под опеката на Османската империя.

5 топ дестинации за посещение с деца в Румъния

4.  Аквариумът в Констанца

Малък е по размери, но е интересен. Прилича много на варненския. Ще откриете магията на морските видове от по-северните брегове на Западното Черноморие, когато го разгледате. А и фасадата му е с много интересни стенописи. Срещу аквариума е прочутото казино на Констанца, което обаче е затворено за посещения.

5 топ дестинации за посещение с деца в Румъния

5. Делфинариумът в Констанца

Той също е по-малък от варненския, но ще имате възможност да видите по-различна програма от тази, която е във Варна, когато го посетите.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин