Събития за деца този уикенд (1-3 април) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (1-3 април)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Събития за деца този уикенд (1-3 април)

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

СОФИЯ

Априлска ваканция в парка

2-10 април

Ако искате вашето дете да прекарва повече време навън сред природата, да научава интересни неща за биологията на човека, животните и природата, да участва в забавни творчески работилници, където ще изработва къщички за птици, хвърчила, фигурки от природни материали и др., тогава това е вашето събитие. Научете повече за програмата на Априлска ваканция в парка.

*

Куклена неделя в арт-къща Куклите

3 април, от 10.00 до 12.00 ч., Арт къща Куклите

Куклената неделя включва 
. Куклено-музикален спектакъл „Приказките на Бояна” 
. Изработка на сувенир/кукла в Творилницата
. Разглеждане на играчките в музея на куклите

Бояна Желязкова е млада цигуларка. От 3 години играе свои постановки, в които включва изпълнения на цигулка, кукли, танц и др. Умее да създава непосредствен контакт с децата и печели вниманието им като се отдава на сто процента в играта. Куклите, които изработваме в Творилницата са герои от приказката на Бояна. Музеят на Арт-Къща „Куклите” е пълен със съкровища. С децата ще ги открием... Повече за куклената неделя. 

*

Куклен театър в Младежки театър

3 април, Младежки театър

Този уикенд в Младежкия театър гледайте в неделя от 11:00 часа "Алиса в страната на чудесата". Вижте още от програмата на Младежкия театър.

*

ПЛОВДИВ

Куклен театър в Държавния куклен театър

2 и 3 април

Този уикенд гледайте в пловдивския куклен театър "Безопасна приказка" (събота, 10:30 часа) и "Спящата красавица от Лео Капон (неделя, 10:30 часа.). Вижте още от месечната програма на Пловдивския куклен театър.

*

СТАРА ЗАГОРА

Куклен театър в Стара Загора

3 април, неделя

Тази неделя в Старозагорския куклен театър гледайте „Снежанка и седемте джуджета" (11 часа). Следете и месечната програма на кукления театър в Стара Загора.

*

К А У З И

Колело за смет, за дете велосипед - благотворителна кампания

до 5 юни, цяла България

"Една кампания на работилница за велосипеди 1bike.bg: По време на кампанията хора от цялата страна ни изпращат техните стари, счупени или здрави велосипеди, които не използват. Ние ги събираме, ремонтираме счупените и заедно със социалните служби определяме кой велосипед за кое дете ще е най-подходящ. В първото издание на кампанията през 2015 г. хора и компании дариха 110 велосипеда, като от тях успяхме да отремонтираме и подарим 70 на социално слаби деца от Дряново." Целта за 2016 година е да бъдат събрани и отремонтирани 200 велосипеда. Научи как да дариш велосипед тук.

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин