Събития за деца този уикенд (20-22 ноември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (20-22 ноември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Събития за деца този уикенд (20-22 ноември)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

Куклен театър в Младежки театър

22 ноември, София

В Младежкия театър всеки уикенд можете да гледате представления за деца. Тази седмица се играе "Карлсон, който живее на покрива" (неделя, 11 ч.). Вижте още от програмата на Младежкия театър за ноември.

*

Куклен театър в пловдивския куклен театър

21 и 22 ноември, Пловдив

Този уикенд в Държавния куклен театър Пловдив можете да гледате "Разбойническа приказка" (събота) и "Грозна приказка" (неделя). Вижте и цялата програма за месеца на Кукления театър в Пловдив. За малките в Нощта на театрите от 13 до 17 ч. във фоайето на Държавен куклен театър Пловдив е подготвено ателие „Кратун с Cartoon”. Децата ще  може да съживят с рисунка и декорация върху кратунки любими театрални или анимационни герои, цветни фигуративни мотиви. Групите, водени от прекрасните ни сценографи и асистенти от Национално училище за сценични кадри, започват на всеки час от 13 до 16 ч. и включват до 12 деца, с предварително записване през сайта на Кукления театър. Повече за Нощ на театрите в кукления театър в Пловдив.

*

Под звуците на българската народна музика - интерактивен урок в Бялата къща

ноември, Пловдив

Културен център „Бялата къща” кани малките си приятели на интерактивен урок по музика, в който да се докоснат до българските народни инструменти и  да усетят заряда, който носи фолклорната ни музика като част от националното културно наследство. Възрастова група: от І  до VІІ клас. Заниманията се провеждат от понеделник до събота, по заявка. Повече за събитието.

*

Куклен театър в Стара Загора

22 ноември, Стара Загора

Тази неделя в Старозагорския куклен театър гледайте "Котаракът и неговите деца". Следете и месечната програма на кукления театър в Стара Загора.

*

Концерт за Деня на християнското семейство

20 ноември, Сандански 

НЧ "Отец Паисий-1919" гр. Сандански организира празничен концерт, посветен на Деня на християнското семейство. Той ще се състои от 18.00 ч. в Дома на културата. Ще вземат участие вокална група "Звънче", танцова формация "Хоуп", детски народен хор "Славей", танцов състав "Звездица" и ансамбъл за народни песни и танци "Никола Вапцаров". Вход свободен.

*

Нощ на театрите в Асеновград

21 ноември, Асеновград

От 19 ч., в камерна зала на НЧ „Родолюбие” ще се отбележи Нощ на театрите с участието на Театрална работилница за мечти и Детско театрално студио „Мечта” при НЧ „Родолюбие”, както и Театрално студио при ПГ „Цар Иван Асен II”.  

*

Подготовка за Коледа

записване до 20 ноември, Търговище

В Регионален исторически музей – Търговище, се организират две прояви за ученици за Коледа - 1–4 декември 2015 г. ще се представи възстановката „Край огнището на Бъдни вечер и Коледа”, а през следващата седмица от 7 до 11 декември 2015 г. ще има Работилница за сурвакници. Повече за коледните събития на Регионален исторически музей – Търговище

*

Национален детски конкурс ”Виж моя ангел”

до 1 декември, цялата страна

Участвайте в Националния детски конкурс ”Виж моя ангел”, организиран от Арт-Къща „Куклите”. В конкурса могат да участват деца от 7 до 18 години. Участието в конкурса е само индивидуално, групови участия не се приемат. За изработка на куклите използвайте материали, каквито въображението ви реши. Предварително помислете по темата: кои са ангелите, какви послания изпращат на хората, как биха могли да изглеждат. Пълни условия на конкурса "Виж моя ангел".

*

По билото на планината - литературен конкурс

до 30 ноември, цяла България

Вдъхновява ли ви планината? Включете се в литературния конкурс на хижа "Козя стена" - "По билото на планината".  Можете да участвате с 1 произведение. Текстът може да е публикуван, но да не е награждаван в други конкурси. Право за участие имат всички възрастови групи, вдъхновени от планината, включително и децата. Пълните условия на конкурса са тук.

*

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин