10 страхотни места, където да заведете децата си - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
10 страхотни места, където да заведете децата си
Автор: Мария Ангелова
10 страхотни места, където да заведете децата си
Снимка: Thinkstock/Guliver

Използвайте летните месеци за вълнуващи семейни пътувания. 

Следващите няколко дестинации ще превърнат лятната ваканция на децата в незабравима ваканция!

Екопътека Марина река - класна стая на открито

Тази дълга малко над километър пътека е истинска ботаническа класна стая под открито небе! В гората на Странджа има дървени чинове и информационни табла, които запознават децата с терциерната растителност (видове, които са тук от милиони години). Подробности за екопътека Марина река.

Къде: на 15 км от Царево

26554

Луноходът от Ловеч

Кривнете от утъпканите туристически маршрути в Ловеч, за да откриете един малък музей, който е истинска енциклопедия. Освен цяла стая, пълна със стари радиоапарати, колекция от цветни камъни и минерали и безплатната учебна зала по археология, Музейната минерална сбирка си има и копие на първия луноход в двора. Велико! Повече за Музейната сбирка в Ловеч.

Къде: Ловеч

24773

*

Плиоценски парк Дорково - близка среща с мастодонт

Огромният свръхреалистичен мастодонт в центъра на плиоценския парк в Дорково ще вдъхнови много бъдещи археолози да се впуснат в търсене на изчезналите гиганти от миналото. Бонус са звуците от плиоценска гора, които са фон на разходката. Още за плиоценски парк Дорково.

Къде: село Дорково, край Велинград

18033

*

Драгоманското блато

Едва ли сте се замисляли да водите децата си в блато, но разходка из Драгоманското е истинска авантюра. По дървени мостчета, между високите тръстики навлизате все по-навътре и по-навътре. Докато не стигнете до къщичка на четири крака, в която можете да се скриете и да наблюдавате живота на птиците през бинокъл! Повече за Драгоманското блато.

Къде: Драгоман

5871

*

Национален природонаучен музей

Националният природонаучен музей в София е място, което високо цени малките си посетители. За децата се организират био-игри, в които могат да научат много неща за природата, правят макети, разгадават тайните на морето, изучават човешкото тяло, запознават се с опасните животни, дори извличат ДНК от плодове и майсторят ръчни нещица в ателиета. Имате въпроси? Попитайте предварително за беседа на тема, която ви е интересна. Научете още за Националния природонаучен музей.

Къде: София

16809

*

Трънската екопътека

Макар да не е в графа "лесни", тази екопътека е прекрасно предизвикателство, при това забавно! Маршрутът минава по мостчета, през тунел, а накрая има панорамна площадка с 360-градусова гледка. В началото на пътеката има детски кът и барбекюта. Вижте маршрута на пътеката в ждрелото на река Ерма.

Къде: Край Трън

15526

*

Приземяване на планета Габрово

"Планета Габрово“ е специално кътче в Дома на хумора и сатирата, където може да се „приземи” всеки, който обича шегите. Тук няма забрани. Децата могат да гледат, да слушат, да пипат, да пеят и да се смеят на воля. Всеки може да се снима за спомен сред обитателите на специалнатакотешка къща. Лутайки се из лабиринта от любопитни кътчета, докосвайки се до необичайни и будещи смях предмети, малките посетители попадат в чудния свят на пъстрите карнавали, срещат се с любими приказни герои, оставят свое послание към обитателите на космическата станция. Още за Планета Габрово.  

Къде: Габрово

15437

*

Огромната пейка в Димитровград

Дори и нормален на ръст човек ще се почувства като лилипут на пейка с размери 6 на 2,40 метра и тегло от тон и половина. Гигантската пейка е в компанията на нормална пейка и минипейка, а встрани има огромни маса и стол. Научете повече за най-голямата пейка.

Къде: Димитровград

26624

Да си поиграем на Средновековие в крепостта Мезек

Ако за повечето деца крепостите са само купчина камъни, която не може да ги заинтригува по никакъв начин, то средновековната крепост Мезек е единствената, която им предлага жива и интересна среща с миналото. На различни видни и скрити места из нея ги очакват воини, оръжие, шатри, коне, фургони, гигантски шах... всички онези детайли, които превръщат мястото в площадка за изследване и игра. Още за крепостта Мезек.

Къде: с. Мезек, край Свиленград 

17544

*

В подземните галерии на Минния музей 

Лятната ваканция е идеалното време да влезете на хладно под земята. С каска на глава пълен напред към Музея на минното дело в Перник! Разходката в минната галерия ще ви срещне с древни уреди за добиване на руди, някогашен параклис, а зад един ъгъл ви очаква макет на кон (в миналото конете са работели вместо машини в подземните галерии). Още за Музея на минното дело.

Къде: Перник

9213

Прочетете и втора част с още пет страхотни места за деца!

Открийте още идеи за семейни пътешествия!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин