Събития за деца този уикенд (28-30 август) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (28-30 август)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Събития за деца този уикенд (28-30 август)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

Беглика фест 

27-30 август, Беглика, Родопите

Седмото поредно издание на Беглика фест, който ще се случи на традиционното за фестивала място – яз. Голям Беглик, Западни Родопи, се посвещава на живия, осъзнат обмен. Обмен на знания, обмен на стоки и услуги, обмен на емоции и идеи за бъдещето. Предвидена е и специална програма за деца. Акценти от програмата на Беглика 2015.

*

Мога Фест Етрополе

28-30 август, Етрополе

Организира се от 2011 г. и тази година прави 5 години. Фестивалът е абсолютно безплатен и обещава някои сериозни артисти като ПИФ, Митко Таралежков и др. Освен това включва много дейности, семинари и състезания - никога не става скучно. Намира се близо до София и предлага прекрасна природа, място за палатка и милион звезди в небето. Специална програма за деца с куклен театър, рисуване, планински походи. Програма на Мога Фест Етрополе.

*

Празник на Чипровци

30 август - 6 септември, Чипровци

Традиционния празник на община Чипровци се провежда всяка година около 6 септември. Тази година тържествата съвпадат с отбелязване на 360 години от рождението на Георги Пеячевич - водач на Чипровското въстание от 1688 г. Празничната програма включва научна конференция, фолкорна програма, организиран поход до Чипровския водопад, беседа в музея, а за децата са предвидени специални работилници. Вижте програмата за празника на Чипровци. 

*

Сватбата - единство и многообразие - фолклорен фестивал в Етъра

29-30 август, Етъра

Запознайте се с традиционните обреди при сватбите на българи, македонци, сърби, турци, както и на траки, шопи, турлаци и хърцои. Желаещите могат да се включат в демонстрациите. Научете повече за балканския фолклорен фестивал Сватбата - единство и многообразие.

*

Фестивал на пясъчните фигури

до 30 септември, Бургас 

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. През 2015 г. темата е "На сафари с фотоапарат". Повече информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

*

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин