Събития за деца този уикенд (7-9 август) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (7-9 август)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Мария Ангелова
Събития за деца този уикенд (7-9 август)

Къде какво интересно се случва за деца този уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

Transfiguration Festival

6-9 август, село ДоленРодопите

Мултижанровият фестивал в землището на архитектурно-историческия резерват село Долен ще събере на едно място световни музикални образци като Baba Zula (Турция), Villagers of Ioannina City (Гърция), родните Бalkansky с Теодосий Спасов, Исихия, Кайно Йесно Слонце, Irfan и smallman на голямата сцена. Специално за деца има работилница по каба гайда и игрови обучения от "Бъдеще сега". Деца до 12 години влизат безплатно с придружител. Следете актуална информация за Transfiguration Festival.

*

Творилници с пакостници

9 август, София

Вземете участие в иницативата да вдъхнем нов живот на употребявани стъклените бутилки, която ще се проведе в рамките на мултижанровия фестивал от градски тип “София Диша”. На 9 август на ул. Пиротска, темата е Ветрове от цветове. Вижте и пълната програма на Творилници с пакостници.

*

Национален събор на българското народно творчество в Копривщица

7-9 август, Копривщица

Едно от най-мащабните събития за народна музика и танци. Провежда се веднъж на всеки пет години от 1965 г. насам и освен музиканти, певци и танцьори, събира още разказвачи на народни предания, групи за народни обичаи и др. Срещнете децата си с българските традиции. Научете още за Събора на народното творчество в Копривщица. 

*

Фестивал на пясъчните фигури

до 30 септември, Бургас 

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. През 2015 г. темата е "На сафари с фотоапарат". Повече информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

***

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин