Събития за деца този уикенд (8-9 март) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (8-9 март)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Мария Ангелова
Събития за деца този уикенд (8-9 март)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Събитията за деца този уикенд ви предлагат пътуване във времето, среща с мумии от Древен Египет, конкурси, куклен театър - изберете сами! Вижте и версията за големи - Събития този уикенд.

 

София Филм Фест

6-31 март, София

И тази година София Филм Фест ни е подготвил куп интересни филми. Тук е Програмата на София Филм Фест по кина, а вижте как за 15 лв. можете да гледате над 60 филма, ако сте учащи или пенсионери.

*

Втори детски кинофестивал - Пловдив

25 януари - 9 март, Пловдив

От 25 януари до 9 март в кино „Лъки синема” в Пловдив ще се проведе Детски кинофестивал. Прожекциите ще бъдат в уикендите на посочения период  от 11 и от 13 часа и ще бъдат безплатни за всички деца. През 14-те дни ще бъдат реализирани 28 прожекции на специално селектирани анимационни детски филми. В програмата се открояват обичани детски истории от световната класика  като тези за Алиса, Питър Пан, Робин Худ, Капитан Немо, Котаракът в чизми и Последния Мохикан. Малките зрители ще могат да се насладят и на модерните приказки „Нико и пътят към звездите“, „Гладиаторите наРим“, „Приключенията на Сами“ и „Тор и легендтите за Валхала“. Пълната програма на детския кинофестивал е тук.

*

Изложба-базар на мартеници

до 8 март, София

Макар тази зима снегът и студът да ни изненадаха по-късно, вече нетърпеливо започваме да приканваме пролетта. Затова тази година в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН ще извикаме баба Марта по-рано, която е символ на новото начало, на  отиващите си мразовити дни и на възобновената енергия - с изложба-базар на мартеници. Подробности за изложбата-базар на мартеници.

*

Виж мумия във Велико Търново

до средата на април

Експозицията "Единствената египетска мумия в България и египетски йероглифи" ще гостува в музейните зали на хан "Хаджи Николи" във Велико Търново. Освен мумията ще бъдат показани оригинални глинени и каменни плочки с египетски йероглифи. Подробности за египетската изложба в Търново.

*

Прасето, което искаше да стане принцеса - куклен театър

9 март, Стара Загора

Гледайте постановката "Прасето, което искаше да стане принцеса" в Държавен куклен театър Стара Загора, в неделя от 11 часа. Гостува куклен театър Сливе. Вижте още от програмата на Държавен куклен театър Стара Загора.

*

Кукери в Стара Загора

9 март, Стара Загора

Изгонете зимата и злото с кукерите в Стара Загора тази неделя. Разходете се по старозагорската чаршия или участвайте в конкурса за снимка от фестивала на маскарадните игри. Програма на маскарадните игри в Стара Загора.

*

Музей Земята и хората

1-31 март, София

Този месец програмата на музей Земята и хората включва ахати, фотоизложба за Белоградчик, изложба на екзотични животни...

*

Тодоровден - кушии и традиционни събития, 8 март:

Срещнете децата си със старите традиции, заведете ги на кушия и им дайте да погалят кон по гривата!

гр. Ракитово - на пътя между Ракитово и Костандово, начало: 10:30 часа (можете да комбинирате с крепостта Цепина и Плиоценски парк Дорково)

с. Бутово - на 9 км от Павликени

Бургас - конни състезания при конната база в парк Езеро, начало: 11 часа.

с. Бачево (Разлог) - конни състезания, начало: 10:30 часа на площада на селото

Арбанаси - дефиле и конни състезания, начало: 11:30 часа. Подробна програма тук.

Берковица - кушия, начало: 10 часа, местност Сиренярското.

***

Разгледайте всички събития в България и по света, по дати, теми и градове. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин