Съвети за пътуване, дадени от майки на дъщери - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Съвети за пътуване, дадени от майки на дъщери
Автор: Кристин Станкова
Съвети за пътуване, дадени от майки на дъщери
Снимка: Thinkstock/Guliver

Модерната жена е учена от малка, че трябва да е независима, да се справя сама и никой няма право да ѝ дава акъл... никой.

Разбира се, когато сме на крехка възраст и най-вълнуващото изживяване в живота ни е уикенд в Китен със съучениците, естествено си мислим, че притежаваме солиден житейски опит и разбираме от всичко. През това време майките ни седят в кухнята с чаша вино в ръка и се заливат от смях... защото ние сме глупави. За жалост, отнема твърде много години и грешки, за да разберем, че майките ни някога са имали живот далеч от печката и в нещата, които ни пилят на главите, има смисъл. В чест на това ви предоставяме няколко мъдри съвета от майки към дъщери за чудото наречено пътуване.

1. Докато пътуваш, никога не приемай покана от мъж, който те кани на лодката си. Говоря от опит. (Сандра, Торонто, Канада)

2. Бъди смела. Знай, че светът е изключително малък и всички имаме повече прилики помежду си, отколкото разлики. Излез навън и го изпитай. (Луиз, Бризбейн, Австралия)

3. Никога не се страхувай да отидеш някъде сама. Хората навсякъде са щедри, забавни и могат да те научат на неща, за които не си знаела. (Евелин, Отава, Канада)

4. Иди да се наслаждаваш на забележителностите и хората на света, на криле, по вода, на колела или на крак! Донеси обратно истории, които да споделяшс с мен, когато вече няма да мога да ида сама. (Джан, Морган Хил, САЩ)

5. Спести пари и започни да пътуваш отрано. Животът винаги предлага възможности – ти поставяш приоритетите си. Да, семейството, децата и кариерата са важни, но има неща, които са особено важни за самата теб. Пътуването ти помага да откриеш тези специални неща, които те правят по-добър и мъдър човек. (Керъл)

6. Вещите се износват и чупят, спомените – не. Харчи парите си за пътувания. (Джеси, Спокейн Вали, САЩ)

7. Земята не е плоска и не свършва на края на града. Иди виж как живеят другите хора – разшири кръгозора си. (Мери, Санoрe, Канада)

8. Хората избират да направят света си по-голям или по-малък. Стреми се към всичко, което прави света ти по-добър и по-голям, умът ти може да го понесе, а душата ти ще разцъфне. (Шери, Бърнаби, Канада)

9. Направи го! Имаш привилегията да видиш как живеят другите, да почувстваш историята, да съзерцаваш красотата в многобройните ѝ форми; учиш се да виждаш нещата по друг начин. Ставаш по-дълбокомислен и състрадателен към другите човек, някой, който е чисто и просто по-интересен. Чудесно обучение е! (Лори, Ървин, САЩ)

10. „Два пътя се разделят в гората, а аз... Аз поех по по-малко познатия, това беше от голямо значение“. Робърт Фрост е моето вдъхновение и се надявам, че ще бъде и твоето. (Крис, Сейнт Албърт, Канада)

11. Пътуването е като осъществяване на въображаемото. Всички тези неща, за които си чела, сънувала и дори фантазирала, могат да станат осезаема миризма, допир и вкус, когато се постараеш да последваш въображението си. Понякога пътуването може да е разочароващо, наистина, но в повечето случаи надхвърля очакванията ти. (Шери, Отава, Канада)

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин