Съвети за спане на летището - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Съвети за спане на летището
Автор: Мария Ангелова
Съвети за спане на летището
Снимка: Thinkstock/Guliver

Колкото и да се опитва да го избегне, на човек понякога му се налага да спи на летището. 

Това не е от най-приятните преживявания, особено ако е по време на почивката (защото спането на летище е точно обратното на почивка).

Има обаче няколко тънкости, които ще направят нощта в чакалнята малко по-поносима:

Спете в залата за пристигащи

Обикновено в залата за заминаващи спите не само вие, но и стотици други хора. Хъркане, странни миризми, носещи се из въздуха, сомнамбули или просто онези странни птици, които по някаква причина не спят през нощта, а си говорят на висок глас или, не дай си боже, са решили да преслушат на колони новия транс сет на Тиесто. В залата за пристигащи хората са по-малко, посрещачите като цяло се задържат за по-кратко и е далеч по-спокойно. При всички случаи, ако ще ви се наложи да нощувате на голямо и оживено летище, пристигнете малко по-рано, за да не се наложи да спите на пода, притиснати между десетки непознати хора.

Носете си шал

Освен че можете да се увиете с него вместо с обемистото яке по време на полет, шалът върши работа за завиване на летището. Ако имате други дрехи или одеяло за завиване, все пак увийте врата си, тъй като в залите има постоянно течение, което може и да не усетите... докато не се събудите с вкочанен врат на сутринта.

Прегърнете багажа си

За да избегнете неприятни случки, сложете ценните си вещи в плик, завийте се и го прегърнете като възглавница. Като цяло летищата са безопасни, но никога не се знае кога ще случите на неприятни елементи.

Тапи за уши

Тапите за уши са сред най-ценните вещи в багажа на често пътуващия човек. Припомнете си обстановката от точка едно. Сега си сложете тапите и изключете звука на заобикалящия свят, за да можете да поспите поне малко дори и да е шумно.

Бъдете подготвени с храна и вода

Зависи от летището, на което се намирате, но на някои заведенията и магазините затварят вечерта, затова е добре предварително да се снабдите с нещо за хапване и вода.

Предвидете си забавления

В случай че по някаква причина не можете да заспите, бъдете подготвени със занимавки – книга/четец, таблет, карти...

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин