Селото, което си има умалено копие - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Селото, което си има умалено копие
Автор: Peika.bg

Бъртън-он-дъ-Уотър е село в Глочестър, Англия, което е известно с красивия пейзаж на главна си улица и реката Уиндръш, която тече през поляните наоколо. Реката е пресечена на няколко пъти от мостове, заради което селото е известно и като Венеция на Котсуолд“. Населението е около 3200 души, но по време на сезона туристите са повече от жителите, защото имат една причина повече да отидат до там. Освен да гледат средновековен футбол, разбира се. 

През 1936 г. собственикът на местния хан господин Морис и съпругата му започват да измерват всички сгради в селото. След това Морис и няколко майстори от селото започват да градят умалено копие на Бъртън. Размерът на репликата е 1/9 от действителните му размери, а всички сгради в него са направени съвсем точно до последния детайл.

Сградите на умаления Бъртън също са от автентичните материали на истинските къщи - бял варовик за стени и каменна плоча за покрив, а за дървета са използвани растения от типа на бонзай. Интересното е, че местните хора дори са направили копие на копието.

Атракцията е отворена за посетители през 1937 г., завършена е напълно през 1940 г. и до ден-днешен се обновява в съотвествие с промените в облика на селото.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин