Сейшелите - няма да искате да си тръгнете от тук - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Сейшелите - няма да искате да си тръгнете от тук
Автор: Peika.bg
Сейшелите - няма да искате да си тръгнете от тук

Сейшелите са едно прекрасно екзотично място, на което сме сигурни, че няма човек, който да не желае да отиде.

Островната държава се състои от 155 острова. Намира се в Индийския океан и е една от най-желаните дестинациите за почивка. Площта, която заема тази забележителна страна, е едва 451 кв. км и е толкова красива, че отидете ли веднъж, определено ще искате да се завърнете. От всички 155 острова обаче само 33 са обитаеми, а 74 са коралови

Сейшелите са в непосредствена близост до Малдивите, Марвиций и Коморските острови. Климатът на страната е субекваториален, а температурите варират между между 26-28 градуса. Важно е да знаете, че най-дъждовните месеци са декември и януари, затова не планирайте почивката си по това време.

Сейшелите - няма да искате да си тръгнете от тук


Столицата на Сейшелите се казва Виктория. Това всъщност е единственият град в страната. Основните езиците, на които се говори там, са сейшелски, английски и френски. Най-големите острови от групата на Сейшелите са Махе (където се намира столицата Виктория), Пралин и Силует.

Силно ви препоръчваме, ако отидете на Сейшелите, да отседнете на остров Махе, който е едно от най-красиви
те и предпочитани от туристите места. Интересен факт е, че кораловите пясъци по брега никога не са горещи въпреки високите температури. Ако отидете до Сейшелите, задължително трябва да посетите и националния парк „Санта Ана“, който се състои от шест малки острова. Подводното му богатство и красота ще останат в съзнанието ви завинаги. Опциите ви да видите тази прелест са гмуркане или наблюдаване от полуподводен „дълбинен диаскоп“. На Сейшелите можете да срещнете и земната костенурка-гигант и зелената морска костенурка, чиито бавни движения са в пълен синхрон с живота на островите – спокоен, сякаш времето е спряло.

Сейшелите - няма да искате да си тръгнете от тук


Да, звучи прекрасно  от Сейшелите не можете да очаквате нищо друго, освен екзотика, ситен пясък, кристални води и гледки, които никога няма да забравите. Това е същински рай, от който няма да искате да си тръгнете.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин