Сейшелите - няма да искате да си тръгнете от тук - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Сейшелите - няма да искате да си тръгнете от тук
Автор: Peika.bg
Сейшелите - няма да искате да си тръгнете от тук

Сейшелите са едно прекрасно екзотично място, на което сме сигурни, че няма човек, който да не желае да отиде.

>

>

Островната държава се състои от 155 острова. Намира се в Индийския океан и е една от най-желаните дестинациите за почивка. Площта, която заема тази забележителна страна, е едва 451 кв. км и е толкова красива, че отидете ли веднъж, определено ще искате да се завърнете. От всички 155 острова обаче само 33 са обитаеми, а 74 са коралови

Сейшелите са в непосредствена близост до Малдивите, Марвиций и Коморските острови. Климатът на страната е субекваториален, а температурите варират между между 26-28 градуса. Важно е да знаете, че най-дъждовните месеци са декември и януари, затова не планирайте почивката си по това време.

Сейшелите - няма да искате да си тръгнете от тук


Столицата на Сейшелите се казва Виктория. Това всъщност е единственият град в страната. Основните езиците, на които се говори там, са сейшелски, английски и френски. Най-големите острови от групата на Сейшелите са Махе (където се намира столицата Виктория), Пралин и Силует.

Силно ви препоръчваме, ако отидете на Сейшелите, да отседнете на остров Махе, който е едно от най-красиви
те и предпочитани от туристите места. Интересен факт е, че кораловите пясъци по брега никога не са горещи въпреки високите температури. Ако отидете до Сейшелите, задължително трябва да посетите и националния парк „Санта Ана“, който се състои от шест малки острова. Подводното му богатство и красота ще останат в съзнанието ви завинаги. Опциите ви да видите тази прелест са гмуркане или наблюдаване от полуподводен „дълбинен диаскоп“. На Сейшелите можете да срещнете и земната костенурка-гигант и зелената морска костенурка, чиито бавни движения са в пълен синхрон с живота на островите – спокоен, сякаш времето е спряло.

Сейшелите - няма да искате да си тръгнете от тук


Да, звучи прекрасно  от Сейшелите не можете да очаквате нищо друго, освен екзотика, ситен пясък, кристални води и гледки, които никога няма да забравите. Това е същински рай, от който няма да искате да си тръгнете.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин