Шалон-ан-Шампан - забележителности за един уикенд - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Шалон-ан-Шампан - забележителности за един уикенд
Автор: Михаела Стоянова
Шалон-ан-Шампан - забележителности за един уикенд

Със своето име френският град Шалон-ан-Шампан поражда асоциации за произхода си.


Той се намира в региона Шампан-Арден, който е прочут от край време с емблематичното за тази област вино – шампанското. Това е една от причините, които непрекъснато привличат туристите. Ето и още някои забележителности, които да видите, ако решите, че Шалон е градът, който задължително трябва да посетите.

 Една от най-прочутите забелжителности на града е винената изба на Жозеф Перие (Joseph Perrier). Тя съществува повече от век и дава възможност на посетителите да станат преки свидетели на това как се прави шампанското. През юли и август можете да посетите избата всеки делничен ден и да станете част от автентичната атмосфера на винопроизводството. През останалите месеци от годината се организира по едно посещение месечно.

Шалон-ан-Шампан - забележителности за един уикенд
Снимка: Joseph Perrier

Шалон е известен с всекидневните летни разходки с лодки. Реките Марн, Мо и Но създават благоприятни условия за извършване на подобна дейност. В центъра на града ще видите градини, които разполагат с огромни зелени площи, които са любимо място за отдих на местните хора.

Интересно място може да ви се стори и Националният център за циркови изкуства. Той е единствен по рода си в Европа, който провежда обучения от този тип.

Базиликата Нотр-Дам-ан-Во е една от най-големите забележителности на града, която е под егидата на ЮНЕСКО. Нарежда се на първо място по брой камбани в Европа – 56.

Със своята средновековна архитектура Църквата Св. Джордж ще ви върне през 14-и в.

Църквата Св. Алпин е била построена като смесица от различни стилове – готика и ренесанс. Атмосферата и цялата архитектура на постройката ще ви накарат да се почувствате като хора, които живеят именно в тези епохи.
Ако посетите Шалон през лятото, ще имате възможност да станете свидетели на някои от летните фестивали, които се провеждат ежегодно. Музикалният фестивал „От тук и от всякъде“ (Festival des Musiques d'Ici et d'Ailleurs/Festival of Music from Here and Elsewhere) се провежда за период от 7 седмици, през които над 300 изпълнители вземат участие. Входът е свободен. Друг фестивал (Les Furies), който се провежда всяка година през юни, е свързан с цирка и уличния театър.

Шалон-ан-Шампан е град, който се асоциира с изкуството, театъра и, разбира се, богатсвото на този регион – шампанското. Като прибавим и историческото наследство, което притежава, то градът се превръща в идеално място за тези, които търсят спокойствие и романтичен дух с наченки от Средновековието.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин