Шантави легла: Където спането се превръща в приключение - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Шантави легла: Където спането се превръща в приключение

Нощувката в хотел трябва да бъде незабравимо преживяване. За това грижата имат оригинални места като хотел-куфар и ремонтиран реактивен самолет. Богат избор от необичайни предложения.

Мечтата да бъдеш кранист се сбъдва

Там, където някога са работили мръсни, шумни машини, днес има един много особен хотел, предлагащ тишина и спокойствие. В Харлинген Хафер в Холандия има висок 17 м кран с възможност да подслони двама души.

Разположението е отлично, гарантира чудесна гледка. Разбира се, преди всичко мъжките сърца трябва да затуптяват по-силно при идеята за преспиване в този индустриален паметник от 1967 г. Все пак това може да сбъдне нечия детска мечта.

Хотел-самолет

От летището Арланда в северната част на Стокхолм до пистата се пътува с безплатен автобус, както при всеки нормален полет. Но на борда на един Боинг 747 екипажът не посреща пасажери, а гости.

Вместо 450 седалки, самолетът в стила на 70-те години предлага кабини с едно или повече легла за семейства и малки групи. В горната част на самолета се сервира закуската, гостите пък имат видимост към пистата за кацане от един балкон.

Пилотската кабина предлага на всеки да се почувства като истински пилот. През огромното предно стъкло, от двойното си легло, човек може да гледа към това, което се случва на летището през контролното табло.

Спане в бъчва в Мюнстер

Незабравими нощи – това е първата асоциация, когато човек види не особено удобната хижа. Но за истинските любители на бирата, това място вероятно е сбъдната мечта. Извънградският хотел Беверланд (Beverland) в Мюнстер се е специализирал в приключенията.

За да усетят гостите нещо характерно от региона, в хотела са дотъркаляни три автентични дървени бъчви. В момента те се намират в тематични стаи и са превърнати в легла. Не се притеснявайте, бирените бъчви са положени на една страна и са подсигурени. Човек не трябва да спи с главата нагоре или да се страхува, че леглото му ще започне да се търкаля през нощта.

Гмуркане във Флорида

Не на километри дълбочина, но все пак на няколко метра под водата: за гмуркачи и фенове на романите на Жул Верн, подводният хотел (Undersea Lodge) във Флорида е най-доброто предложение.

Гостите могат да нощуват в кабина на дълбочина 21 м, намираща се в някогашната проучвателна станция на остров Кей Ларго. Може би докато спите, няма да искате да мислите за преминаващите покрай прозореца баракуди и риби папагал.

В двете спални и голямата обща стая има място за шестима души. На разположение има и личен готвач, чиито специалитети, разбира се, са рибни.

Живот в куфар

За опитни пътешественици, космополити и хора, които знаят всичко, перфектният подарък би била нощувка в най-малкото ваканционно селище. Хотелът-куфар се намира в градчето Лунценау в Германия и кара гостите да се чувстват като в гнездо.

Да, на ръба на падината в Цвикауер гостите наистина спят в два големи куфара, дълги 3 и високи 2 метра, широки метър и половина. В тях са поставени две малки двуетажни легла, в които човек може да нощува със собствен спален чувал, има още оригинална клетка за багаж от гара, малка мивка и малка тоалетна.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин