Шотландският замък, дар от феи и собственост на милионер - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Шотландският замък, дар от феи и собственост на милионер
Автор: Peika.bg

Нека ви представим едно красиво местенце, намиращо се в Шотландия – замъкът Скибо.

Първоначално е кръстен Скитербол през X в. от неговите келтски обитатели, което на техния език означава „приказна страна”. Интересното е, че те вярвали, че замъкът е дар от келтските феи.

Имението се разполага на 30 хил. дка, като на територията му има частно игрище за голф с 18 дупки, както и широки ливади, изпълнени с всевъзможни пернати.

В наши дни красивата постройка е по-известна като замъка на милионера Андрю Карнеги. Когато той се завръща в родната си Шотландия, след като е натрупал авоарите си в Америка, в качеството си на един от най-успешните индустриалци в света, той го нарича „земен рай”. Карнеги влага внушителна сума, за да построи величествена резиденция върху развалините на порутения замък, създавайки, както той му казва: „изключително великолепен дом за края на живота”.

Наскоро закупен от един американски предприемач, днес Скибо е отворил врати за привилегировани членове на голф-клуба „Карнеги” и за външни гости, които могат да живеят като богаташи в една носталгична атмосфера на автентични мебели от XIX в. 

За комфорта на посетителите му се грижи любезен персонал, облечен в карирани фустанели (къса, силно набрана пола от груб вълнен плат). Там хората могат да се запознаят с някои забавни шотландски традиции, като да бъдеш въведен в огромната, осветена от свещници, зала за вечеря от самотен гайдар във вечерно облекло. Друго, което ви очаква там, е събуждане от звуците на разхождащ се под прозорците ви гайдар. Имайте предвид, че по този начин са били будени крал Едуард III, Ръдиард Киплинг, Джон Рокфелер и Мадона в нейния сватбен ден.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин