Сибирски фестивал „Слънчеви вибрации“ - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Сибирски фестивал „Слънчеви вибрации“
Автор: Елена Исаева

Сибир е обширна територия в азиатската част на източна Русия и заема около 60% от цялата територия на страната. Според древни предания името означава „спяща земя“. Значителна част от тази необятна територия е покрита с планини и  добре известната растителност - тайга. В Сибир климатът е суров, през зимата температурите са много ниски, като на места и в някои месеци те достигат до -80 градуса по Целзий, но за това пък през лятото има места, в които температурите достигат до +30 градуса по Целзий. През зимата тук можете да видите огромни снежинки, които достигат до 30.5 сантиметра.

В Сибир се намира най – дълбокото и едно от най – красивите езера на земята – езерото Байкал. Това е и нй – голямото сладководно езеро, което съдържа 20% от питейната вода на планетата. Езерото Байкал е заобиколено от планини, които го правят да изглежда още по – красиво. От него водят началото си над 330 реки. Всяка зима езерото замръзва, а през лятото в него може да се наблюдават вълни около 4.5 метра, поради което, както и поради огромния му размер понякога го наричат Байкалско море.

Сибирски фестивал „Слънчеви вибрации“
Снимка: pixabay.com

 

В Сибир се намира и най – дългата железопътна линия в света – Транссибирската железопътна мрежа, която свързва Москва и Владивосток. Пътуването с нея продължава средно 6.5 денонощия, а маршрутът и преминава през спиращи дъха гледки, които включват езерото Байкал, планината Урал и други изключително красиви и интересни места. С Транссибирската железница се преминава през осем часови зони. Наистина впечатляващо, нали?

Сибирски фестивал „Слънчеви вибрации“
Снимка: pixabay.com

В Сибир има многообразие от природни дадености и естествени водоеми. Редуват се високи планини, бистри езера, градове с малки дървени къщи, пясъчни пустини. Тук се събират тайгата, пустинята и степта. Според древната сибирска митология, планинската верига  в Сибир се издига от духовния център на Земята, има мистична сила и оздравителна енергия. Красотата на тази необятна територия е несравнима. Всяко лято тук идват хиляди туристи, любители на природата в най – чистият и вид, за да се наслаждават на това изобилие от уникални географски дадености.

В последните години в град Чемал се провежда фестивал на електронната танцова музика. Провежда се в продължения на 3 дни през месец юли, на открито, където всеки участник може да се наслаждава на приятни гледки. Няколко хиляди младежи от цяла Русия се стичат тук, за да се забавляват сред природата. Изживяването е невероятно, а мястото зарждащо с много позитивизъм и свежа енергия. Това е една възможност за съчетаване на приключенско изживяване сред дивата природа и участие в младежкото веселие.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин