Сидни: А тук сега е лято! - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Сидни: А тук сега е лято!
Автор: Peika.bg

А когато сняг забръска и слънце искате зимъска, тръгнете към другия край на земното кълбо, където лятото е в разгара си.

Сидни през лятото (от декември до февруари) е оживен град. По улиците кипи празничната атмосфера, типична за това време на годината в този модерен и екстравагантен град. Има концерти, театрални пиеси, състезания... Но най-очакваното събитие е Фестивалът на Сидни (Sydney Festival), който минава през най-известните места на града като Хайд Парк, парка Домейн (The Domain), сградата на кметството и разбира се, Операта.

Безплатни спектакли

В Сидни има толкова безплатни спектакли и събития, че веселието няма спирка. На 26 януари е Националният ден на Австралия, следва Фестивалът на карнавалите по време на великденските пости (от 10 февруари до 3 март) и Карнавалът (от 23 март до 27 април).

Пристанищни гледки

Градът е най-красив по това време на годината, защото може да се насладите на прекрасните залези до морето и пристанища, като Дарлинг Харбър (Darling Harbour) или Порт Джаксън Бей (Port Jackson Bay), където е пълно със заведения и ресторанти. Вечер отидете в квартали като Рокс (The Rocks) или Съри Хилс (Surry Hills), в които се намират най-модерните клубове и дискотеки.

Интересните пазарчета

Едно от тях е Рибният пазар, където можете да опитате страхотно суши. Около пазарчетата е пълно с паркове като Сентенеъл Парк или Ботаническата градина, където можете да се насладите на природата. В музеите пък има най-различни изложби.

Време за сърфисти

Но плажовете са винаги най-интересното и оживено място през лятото. Сърф, кристална вода, слънце. Най-известните са Тамарама, Бронте и Кловели. Близо до тях има най-различни магазини и барове. Перфектно място за младите. 

 

Тази статия ви хареса? Последвайте Peika.bg и във Facebook, за да следите всички вдъхновения за екзотични пътешествия! 

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
ЛаМаринка Винена, 21.02.2013 | 12:58
Безплатни спектакли на сърфисти има ли? ;)
Абонирайте се за нашия бюлетин