Ски на хижа Безбог: Без Бог, без звук, без хаос - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ски на хижа Безбог: Без Бог, без звук, без хаос
Автор: LineSickers

София, седем и много рано сутринта, понеделник, февруари, може би март - абе от онези месеци, в който „дъждът“ си личи, цяла седмица.

Аларма, тоалетна, закуска, дрехи, телефон, портфейл и работа. В метрото, следваща спирка: имаш още две спирки. В мотрисата, намусени, все в черно облечени хора, но ти с усмивка. Е, усмивка не на лицето, но знаеш, че има само точно четири дни и осем работни часа до почивните дни.

Но през февруари, абе може би март, почивните дни не са като онези летните, не си мечтаеш за студена напитка или дебела сянка или шума на вълните, защото студената напитка е замръзнала, а вълните са смразяващо студени. Е за какво точно се усмихваш тогава?

Може би защото знаеш, че в петък няма да се прибираш в апартамента си, може би защото ще се качиш в кола и точно след два часа или 163 километра ще си в Пирин.

О, майко Пирине, както се пее в една - или две песни. Онзи Пирин, който те допуска до 2240 метра, онзи Пирин, който те качва до хижа Безбог, но единственото „без“ са градът, суматохата и хаосът.

А едно от многото „със“ е една от най-дългите писти в България - 5 километра и денивелация от 826 метра. Друго е живописната растителност и „рязката“, широка гора.

Всъщност 2240 метра не е крайната ти точка. Връх Безбог те кани с приятна пътека до 2645 метра, а от там е, ти си знаеш, където ти видят очите и където те отведат дъските или дъската.

Добринище е първата ти цел, на 6 километра от Банско, а след това хижа Гоце Делчев, иска от теб да караш още само 11 километра. Това е пътеводител, но не към крайна точка, а към безкраен „кеф“.

Ако си чел досега, значи е време и за една приятна изненада: на 14 март 2015 г. Безбог ще бъде домакин на състезанието „Линията на Боговете“. Тъй като няма да четеш тази статия от вестник, ето един линк.

Това искахме да ти кажем. Ела на Безбог на 14-ти, но ела и когато можеш, защото тези думи тук са писани, веднага след цял ден каране, и всеки натиснат клавиш е снежинка от Безбожкия склон.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин