Скритите вълшебства на Полша, за които не знаете - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Скритите вълшебства на Полша, за които не знаете
Автор: Peika.bg
Скритите вълшебства на Полша, за които не знаете

От мистериозно разкривената „Крива гора“ през ярките лавандулови полета и разноцветни езера, ето няколко скрити вълшебства в Полша, за които може би не сте чували, но определено си заслужава да видите.

Кривата гора

Тя се намира близо до малкия град Грифино в северозападна Полша. Гората е наречена крива, защото в нея има странно извити стъбла на дървета, наклонени на север. Никой не знае със сигурност защо те са такива. Някои хора вярват, че дърветата дълго време са били затрупани от сняг, който ги е изривил, а други смятат, че местните са ги обработили през 30-те, за да ги използват по-лесно за дървесина.

Цветните езера в парк Рудаве (Rudawy)

Друго съкровище на Полша и страхотно място за раходка са Цветните езера в малко познатия парк „Рудаве“, намиращ се в югозападна Полша на границата с Чехия. Езерата са небесносиньо, зелено и лилаво. Цветовете се дължат на химикали в почвата.

Долината Нарев

Мнозина я описват като полската Амазония. Долината се намира в североизточна Полша и се гордее с прекрасната си гледка към река Нарев, която минава през местността. Част е от Националния парк Нарев, известен с огромното си разнообразие от птици, които живеят на територията му – близо 179 вида, сред които фиовец, блатар и шилоопашата патица.

Райска пещера

Пещерата се намира в планина Швентокшиска и е райска, защото е подземен магически свят, пълен със страхотни сталактити и сталагмити. Някога е била обитавана от неандерталци, открита е едва през 1963 г. и е отворена за посещения няколко години по-късно.

Скритите вълшебства на Полша, за които не знаете

Лавандулови полета

Ако сте виждали Мазурия, известна с 2000-те си езера, отправете се до близката Варминска област и се насладете на лавандуловите полета в Нове Кавково. Те са собственост на Йоана Посоч, която напуснала Варшава, за да живее в провинцията. Сега тя живее в малка дървена къща, където произвежда органична козметика от лавандулата, организира открити уроци по алхимия и предлага стаи под наем.

Скритите вълшебства на Полша, за които не знаете
 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин