Фантастичният свят на Слаб Сити - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Фантастичният свят на Слаб Сити
Автор: Peika.bg
Фантастичният свят на Слаб Сити
Снимка: EsotericSapience

Слаб Сити е една неформална общност от хора в безизходно положение в пустинята Колорадо в югоизточна Калифорния.

Бездомници и бедни от цяла Северна Америка са събрани от неволята в това парче зеям, което дължи името си на бетонeните блокове и пилони, които са останали от военните казарми на Кемп Дънлап от Втората световна война.

38330

Неколцина военни са останали в базата, след като тя е била затворена, а сега там има една мигрираща общност от около 2000 души, които ползват мястото за своя база.

38324

Постоянно живеещите там са 150 души, повечето, от които са бедни на социални помощи. Останалата част от популацията са малко по-богати бедни, които притежават кемпъри и живеят в Слаб Сити само през зимните месеци, а през лятото отиват на по-хладно място. Токът идва само от генератори или соларни панели на кемпърите, а провизии се купуват от близкия град Ниланд, който е на около 5 километра.

38326

Не е трудно човек да се досети защо Слаб Сити е толкова популярно място за тази прослойка от хора. Това парче земя на практика не се контролира - там няма електричество, течаща вода или какъвто и да било помен от цивилизацията, каквато я познаваме. Но има нещо, което силно я наподобява, изградено от подръчни средства и въображение. 

 38328

В общи линии, Слаб Сити изглежда като последствие от взрив в психеделична фабрика. Нещата, които могат да се видят там са от забавни, през наивни до истински креативни, но винаги в особения дух на мястото. 

38327

На входа на Слаб Сити пък е издигната цветната планина Спасение – един шарен, продължаващ проект на местния жител Леонард Найт.  

38329

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин