Снежна магия в коледното село Чавдар - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Снежна магия в коледното село Чавдар
Автор: Александра Любова

Има едно селце, недалеч от София, което преобърна представите за българските села.

С красивия си и приветлив облик то приканва все повече хора да го посетят и да усетят духа му. 

То е разположено в Златишко-Пирдопската котловина, в подножието на Стара планина, на около 70 км от столицата. Съседни са му градовете Златица и Пирдоп.

Макар и непретенциозно на пръв поглед, мястото определено има с какво да ни впечатли. Още в праисторически времена, местността е обитавана от хора. Те са разполагали къщите си край река Тополница, за да могат да използват водата за нуждите си.

Именно в селищната могила край реката е открито раннонеолитно селище, датирано от 6200 г. пр.н.е. Там са намерени каменни оръдия на труда, както и уникално изрисувани керамични изделия.

Селото ще ви впечатли със своята красота във всеки един сезон, но зимата... Зимата ще откриете една истинска коледна приказка! 

Ако решите да посетите село Чавдар този декември - ще се запознаете и с организираното за първи път в България събитие - "Коледното село на България". То се провежда в периода 11 - 31 Декември 2021г. в една от най-красивите и популярни в последните години дестинации.

Всички гости ще бъдат посрещнати от красива празнична украса, различни активности, сред които работилници и театър за деца, театър за възрастни, народни танци, концерти на популярни звезди, организирани игри с популярни от медиите лица, спортни демонстрации, представяне на различни храни и напитки, представяне на книги.

Ето и програмата за предстоящите дни:

25 декември – събота

12:00 – Музикално-сценично представление на коледари от коледарската група на село Чавдар. Музикална програма и коледни изненади през целия ден.

26 декември – неделя

14:00 ч. – танцова програма от клуб по хора и танци „Цветница“ с открит урок за всички гости. Музикална програма и коледни изненади през целия ден.

31 декември – петък

Празнична програма в Новогодишната нощ с много и специални изненади

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Peika.bg (@peika.bg)

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин