Списък с места, които не бива да пропускате, докато сте в Швейцария - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Списък с места, които не бива да пропускате, докато сте в Швейцария
Автор: Елена Исаева

Швейцария е една от най-красивите, чисти и подредени европейски страни, а може би дори в целия свят. Лично на мен ми е много любима дестинация и определено смятам, че всяко място в нея заслужава да се посети. Тази спокойна подредена страна, ще ви влезе под кожата без дори да се усетите.

Ето и списък с местата, които ви препоръчвам да посетите, докато сте в тази „страна на приказките“:

Списък с места, които не бива да пропускате, докато сте в Швейцария
Снимка: Елена Исаева

Берн – няма как да пропуснем швейцарската столица, която макар и не толкова голяма има много какво да покаже. Не пропускайте паркът с мечките, символ на града, централната част и разбира се разходка и красивите улици на столицата.

Името на град Берн за първи път се среща в документа Urkunde от дата 1 декември 1218 г. Етимологията на името му е все още много спорна. Според местна легенда, базирана на народната етимология, основателят на град Берн – херцог Бертолд V фон Церинген (1160 – 1218) – е негов кръстник. Преди първия си лов по тези земи той дал обет да назове града на името на първото срещнато животно, което се оказало мечка. Другата популярна версия е, че градът е кръстен на италианския град Верона, който по това време е бил известен като Берн.

Списък с места, които не бива да пропускате, докато сте в Швейцария
Снимка: Елена Исаева

 

Женева – приказната Женева е сред най-посещаваните места в Европа. Тук не пропускайте Женевското езеро, часовникът с цветята, както и препоръчвам да влезете в магазин за часовници, просто ще останете изумени какви красоти се изработват тук.

Градът е разположен в югозападния край на Швейцарското плато, на мястото, където река Рона изтича от Женевското езеро, наричано още „езерото Леман“ от французи и френскоговорещите швейцарци.

Списък с места, които не бива да пропускате, докато сте в Швейцария
Снимка: Елена Исаева

Люцерн – малка райска градина. Люцерн е един прекрасен град, чиито чар се формира най-вече от красивия мост с цветя, който сякаш разделя града на две. Към него има красива водна кула, а на самия мост често има изложби.

Списък с места, които не бива да пропускате, докато сте в Швейцария
Снимка: Елена Исаева

Цюрих – още една швейцарска красота. Тук освен банки има и прекрасни църкви и много приятни сладкарници. Една от най-старите в Европа се намира именно тук в Цюрих. Градът е разположен в Швейцарското плато при изтичането на река Лимат от Цюрихското езеро и е ограден с гористи хълмове. Градът е най-голямото търговско средище в Швейцария и притежава най-голямото летище в страната.

Лозана – олимпийското градче. Освен обиколка на града, посетете и Олимпийския музей, на входа на който ще видите рекорда на Стефка Костадинова. На територията на съвременна Лозана се появяват селища още през четвъртото хилядолетие преди нашата ера.

Юнгфрайох – качете се на най-високата железница в Европа, както я наричат „Покривът на Европа“. От там ще видите невероятни алпийски гледки към обсерваторията Сфинкс, глетчерът Алеч и върховете Юнгфрау, Айгър и Монахът. Това пътешествие определено не е за изпускане, защото влакчето ще ви качи на надморска височина над 3700 метра.

Не бива да пропускате още Базел, Веве и Монтрьо – праксни градчета, които са толкова спокойни и приятни, че няма да искате да си тръгнете от тях.

Разбира се като финал, но не на последно място, препоръчвам да отидете в някой зимен швейцарски курорт в Алпите и да скарате ски, борд или просто да се насладите на красотата на зимна Швейцария.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин