Чаената къща в небесата - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Чаената къща в небесата
Автор: Peika.bg
Чаената къща в небесата
Снимка: mnn.com

Случвало ли ви се е да отидене на някое тихо местенце в приодата, само за да се порадвате на тишината и да пийнете чаша ароматен чай?  

Сигурно сте наясно, че има култури, за които пиенето на чай е ежедневен ритуал и част от традициите и бита им.

Затова искаме да ви покажем Чаената къща, която е дело на японския архитект Терунобу Фуджимори. Неговата работа е популярна най-вече с ексцентричността си – характерно за творчеството му е използването на еко материали при изработката на проектите. Във всички етапи от своята работа Фуджимори държи на връзката с природата.

Къщата за чай е построена на два кестена и е идеалното убежище, в което да намериш спокойствие и да се насладиш на природата, която те природа. Фуджимори я нарича „най-добрата лична архитектура“ и за него това е мястото, където обича остава сам със себе си.

Чаената къща в небесата
Снимка: printerest.com


„Такасуджи-ан“, каквото е оригиналното име на мястото, в буквален превод означава „твърде висока чайна“. И има защо, тъй катокъщата за чай, поставена на дървото, дава възможността да се наслаждавате на красивия планински пейзаж.

Тя се намира в близост до японското градче Чино – в префектурата Нагано. Месните казват за него, че е пазител на най-старото национално богатство на страната. Друг интересен факт е, че наскоро градът празнува 5000 години история.

Природата около Чино ще ви плени със своята свежест и зеленина. Чаената къща, от друга страна, е едно от бижутата на планината и изглежда като перфектния начин да си починеш насаме със себе си.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин