Стани шпионин за нула време - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Стани шпионин за нула време
Автор: Неделина Вангелова

Искало ли ви се е да притежавате онези Джеймс-Бонд умения? Това съвсем не е невъзможно. В САЩ има музей, който ще ви помогне да станете шпионин за един ден – Международният шпионски музей.

Музеят се намира във Вашингтон, окръг Колумбия. Там може да разгледате експонатите – истински шпионски джаджи, и също лично да се научите да ги използвате. Виждали ли сте преди пистолет-червило, комплект за бягство от затвора или колата на Джеймс Бонд? В този музей ще можете да видите всичко това, както и богат асортимент от подслушвателни устройства за помещение и за телефон, предаватели, приемници и всякакви професионални пособия за шпионаж.

Музеят предлага и кратък курс за запалените бъдещи шпиони – Училище за шпиони. Там ще се научите да използвате специален шпионски език, както и да разкодирате съобщения на тайна мисия. Ще успеете да се почувствате като на истинска мисия – например, да изработите сигнализиращо устройство, използвайки само вещи от ежедневието и своята креативност. Част от програмата е и среща с агент на ЦРУ. Всички дейности в музея са подходящи както за деца, така и за възрастни хора. Можете да се запознаете с историята на известни шпиони и шпионски тактики.

От магазина за сувенири можете да се сдобиете с истински шпионски пособия - от подслушвателни устройства и камери във формата на химикалки, часовници, вратовръзки, очила и какво ли още не, до детектор за камери, кредитна карта, съдържаща всякакви съоръжения за отключване на врати и най-различни предмети с тайник като кенчета от кола, книги или дори кубът на Рубик.

Там може да разгледате изложбата „Злодеите на Джеймс Бонд“ по случай 50 години от първия филм от поредицата за Бонд.

Специалните експонати разкриват силата на филмите, оформящи общественото разбиране на шпионаж и дават възможност на посетителите да направят връзка между факт и фикция. В допълнение към над 110 филма и исторически факти може да видите видеоматериали, в които истински шпиони коментират филмите и споделят своите лични Бонд моменти.

Изложбата предлага и интерактивни задачки, които ще ви накарат да се почувствате като Джеймс Бонд и да разкриете своята злодейска страна.

Потопете се в света на шпионажа и проверете дали вие сте следващият Джеймс Бонд!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин