Стена от гигантски книги в САЩ - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Стена от гигантски книги в САЩ
Автор: Peika.bg
Стена от гигантски книги в САЩ
Снимка: flickr/Tim Samoff

Представете си, че се запътвате към библиотеката и до нея ви посрещат 22 огромни прототипа на едни от най-известните заглавия в света.

Едва ли можем да се сетим за по-подходяща идея за дизайн на свързана с четене сграда от тази, която са осъществили в Градската библиотека на Канзас Сити, Мисури.

Това се случва през 2006 г., след като управата на библиотеката решава да построи нов паркинг, защото има нужда от повече места, където и служителите, и посетителите да могат да оставят колите си. За да направят постройката по-красива, те търсят креативни предложения за екстериорния й дизайн и така се появява стената от великански книги.

Тази гигантска "лавица" е изградена от 22 книги, като в избора кои да са те се е включило цялото население на града. Сред заглавията, които се виждат подредени в нея, са "Параграф 22", "Властелинът на пръстените", "Ромео и Жулиета", "451 градуса по Фаренхайт", "100 години самота", "Да убиеш присмехулник" и "Приключенията на Хъкълбери Фин".

Всяка от книгите е висока около 7,5 метра и широка 2,75 метра. Как да не ти се прииска да влезеш в тази библиотека? Още повече, че има много какво друго да предложи на всеки, който обича да чете, освен атрактивната стена – във фонда й се съхраняват над 2,5 милиона книги.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин