Стилтсвил – историята на къщите във водата - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Стилтсвил – историята на къщите във водата
Автор: Peika.bg
Стилтсвил – историята на къщите във водата
Снимка: John S. and James

Никой не знае с точност кога са се появили къщите във водата до Кейп Флорида, САЩ. Смята се, че те са там от 30-те, но има теории, че са се появили на мястото десетилетие по-рано.

Първата къща, построена върху дървени стълбове, е на Кроуфиш Еди Уолкър, който е вдигнал постройката над водата точно на километър и половина от брега. Причината за това, е, че това е разстоянието от брега, след което е имал право да строи в района. Къщата му се превръща в комарджийница, в която е продавал бира, стръв за риби и уловени от него раци. Скоро около неговата къща се появяват други подобни, с основно предназначение да продават алкохол и да предлагат удобно място на комарджиите, далеч от погледа на полицията. Постепенно тяхната общност започва да става известна като Стилтсвил.

36462

Стилтствил става толкова популярно място и дори се появява на страниците на списание Life през 1941 г., а заведения като „Куотърбек Клъб“ се превръщат в предпочитана дестинация за политици, известни личности, адвокати, банкери и дори губернатора на Флорида.

36459

В своя пик през 1960 г. в Стилтствил е имало 27 сгради, но с времето повечето от тях не оцеляват. Ураган отнася къщата на Еди, а „Куотърбек“ изгаря до основи, вероятно подпален от жената на собственика. Останалите сгради са разчистени от урагани и през 1992 г. от тях са останали само 7. Те трябвало да бъдат премесетни в Националния парк „Бискейн“ във Флорида, но, в крайна сметка, са оставени на мястото, където са построени.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин