Живот на плаващ остров - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Живот на плаващ остров
Автор: Peika.bg

Единственият начин да живееш в относителна свобода е като отнесеш дома си със себе си, а за да стане това, домът ти трябва да е подвижен. Ако обичаш да се движиш по вода, няма начин да пътуваш с кемпъра, но пък можеш да си построиш плаващ дом.

Канадска двойка Уейн Адамс и Катерин Кинг са измислили хитър начин да живеят, както искат, обособявайки свое собствено пространство във водата. От 1992 г. те строят своя плаващ комплекс Заливче на свободата от 12 платформи в Британска Колумбия. Домът им се състои от пет градини, дансинг, арт галерия, фар, генератор и студио, където двамата живеят. На импровизирания остров няма фризери, защото храната идва от градините  и от риболов. Питейната вода е от близкия водопад през лятото и от събрана дъждовна или снежна вода през зимата. Токът за комплекса първоначално е бил от 14 соларни панела, преди те да се развалят, но сега Заливчето на свободата черпи ток от генератор.

Когато не работят по платформата и не се грижат за храната си, двамата канадци се занимават с изкуство, защото Адамс е дърводелец, а Катерин е художник, танцьорка, писател и музикант. Въпреки че са доста заети, все пак им остава време дори да посрещат туристи за малък круиз на плаващия им дом.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин