Странните закони, които трябва да имаме предвид, когато пътуваме (част 2) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Странните закони, които трябва да имаме предвид, когато пътуваме (част 2)
Автор: Peika.bg
Странните закони, които трябва да имаме предвид, когато пътуваме (част 2)

Пътуването по различни краища на света може да бъде вълнуващо и незабравимо преживяване, но понякога може да навлече и купища проблеми, ако не сме запознати с местните закони.

Затова ви съветваме всеки път, когато пътувате извън страната да се информирате добре за мястото, където отивате.

Вече ви показахме част от необичайните закони по света тук. Ето и останалата част, които сме ви подбрали: 

1. Забранено хранене на гълъби в Италия 

Просторните широки площади, обсипани с десетки гълъби, са любима спирка за туристите в големите италиански градове. Въпреки че в много филмови продукции сигурно сте виждали как тези туристи хвърлят храна на птиците, в действителност нещата така. В Италия храненето на гълъбите, кацнали на обществени пространства, е строго забранено. И донякъде в това има логика, тъй като изпражненията на птиците замърсяват сградите и околната среда. Така че, за да си спестите глоба в размер между 50 и 500 евро, по-добре само се любувайте на пернатите създания. 

2. Забранено спирането на магистралата в Германия

Колкото хубави пътища да има в западноевропейските страни, толкова строги правила трябва да се спазват при движението по тях. В Германия са забранени както спирането, така и вървенето по магистралата, което от една страна означава, че на практика свършването на горивото в автомобила ви също е незаконно. Ако случайно в момент, в който ви се наложи да спрете, мине патрулна кола, си пригответе около 80 евро глоба за това, че сте спрели и още 80 евро, че ходите пеша по пътя дори това да представлява придвижване до най-близката бензиностанция.

3. Забранено е шофирането с изгасени фарове е Дания и Чехия

Без значение колко слънчев е денят, фаровете на автомобила ви трябва винаги да са включени. Законът е въведен след като били направени проучвания върху инцидентите на пътя и резултатите показали, че шофьорите са по-бдителни спрямо другите превозни средства, когато фаровете им са включени.

4. Забранено разхождането по бански в Гранада

Гренада е райско кътче за екзотична почивка, където, не се безпокойте, да лежите по бански на плажа е съвсем в реда на нещата. Ако решите обаче да се разходите извън брега, задължително си наметнете нещо, защото в Грaнада банският е позволен само в границите на плажната ивица. В противен случай, ако попаднете на някой по-упорит блюстител на реда, може да заплатите солидна глоба.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин