Татуировки и пътешествия - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Татуировки и пътешествия
Автор: Иван Чорбаджийски

Ако пътешестването е вашия живот, замисляли ли сте се да си направите татуировка, която да символизира тази ваша страст? Може да е малка и на дискретно място или голяма и крещяща отдалеч „Аз обичам да съм на път!“. А помните ли онзи младеж, който татуира целия свят на гърба си и оцветява всяка държава, в която е бил?

Разгледайте няколко примера за татуировки на пътешественици в нашата галерия и може да се вдъхновите да тръгнете към тату-студиото – дори досега да не сте си и помисляли да се татуирате.


От мястото на събитието

Ако най-любимото ви за всички времена място е Париж, може да си татуирате Айфеловата кула. Избягайте от баналното като си изберете стилизирано изображение – може да наклоните творението на Густав Айфел като кулата в Пиза или да й добавите птици, фойерверки, френски кроасани и каквото ви душа иска.

Докато сте в Мароко или Индия пък, не може да пропуснете рисуването на краката и стъпалата с къна. Това изкуство се нарича хена и на някои места не просто имате голям избор от жени, които рисуват, но направо не можете да се отървете от тяхното дърпане и примамливи предложения. По принцип тези рисунки са традиционни за сватби и други важни моменти от живота на местните хора, но, нали знаете, за туристите всеки ден е Великден! Тяхно предимство е, че се изтриват след няколко седмици, така че ще можете да прецените дали да направите временната картинка постоянна.

Символи

Ако се влюбвате буквално във всяко място, на което отивате, няма нужда да се покриете целите с рисунки. Изберете си картинка, която символизира пътуването изобщо. Това може да е компас, куфар, няколко стъпки по рамото... В по-широк смисъл слънцето и птиците също биха могли да са символ на пътешественика, защото се свързват със свободата.

Надписи и цифри

Ако сте имали пътешествие, което е променило живота ви, можете да си направите много индивидуална татуировка с точната дата и името на мястото. Така ще имате нещо, което винаги ще ви напомня за миналите приключения. Към надписа можете да добавите и малък символ, който свързвате с това пътуване. Това, разбира се, не означава да си направите котва с разкривен надпис „Бургас '67“ на лявото рамо. Въпреки че има вероятност когато остареете, вашата татуировка да изглежда тъкмо така.

Друг вариант е да изберете крилата мисъл, свързана с пътуването. Една от любимите ни е на Толкин: „Не всички, които скитат, са се изгубили“.

И накрая две думи за надписите на чужди езици – ако ще си татуирате йероглифи (които според нас вече са демоде), поне го направете, докато сте в Китай, за да сте сигурни, че няма цял живот да вървите с надпис, за който мислите, че значи „Късмет“, а той всъщност да е „Аз съм идиот“. Същото се отнася за надписи на санскрит, арабски, таи и всякакви подобни езици, които не можете да проверите в Google Translate.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин