Тайланд – истински тропически рай - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Тайланд – истински тропически рай
Автор: Вероника Иванова
Тайланд – истински тропически рай

Тайланд е страна, която става все по-популярна сред туристите, тъй като освен екзотична дестинация е и място, притежаващо редица природни и културни забележителности. Гостоприемството на местното население пък е пословично – неслучайно Тайланд е наричан “Страната на усмивките”.

Ако се чудите дали настоящият сезон е подходящ за предприемане на пътешествие до тази екзотична страна, то ще ви кажем, че от декември до февруари там е сухият сезон. Именно през него валежите са минимални, а температурите – сравнително приятни (движат се около 28-32°C и затова повечето туристи предпочитат да посетят страната точно тогава).

За самата страна можем да кажем, че като цяло е евтина дестинация, но за съжаление до нея няма директен полет от България. Може би, най-добрият вариант е полетът София-Доха-Банкок  (летището в столицата на Катар – Доха, е сред най-модерните в света).

Що се отнася до езика, то няма място за притеснение, тъй като на всички туристически обекти се говори на английски. Обмяната на валута (местната парична единица е тайландският бат) пък е най-добре да направите предварително, понеже в Тайланд е твърде вероятно това да стане на по-неизгодна тарифа. За да посетите страната ще са ви необходими валиден паспорт и виза, но също така е препоръчително да си направите и застраховка, в случай, че възникне нещо непредвидено.

Тайланд е сред страните, които препоръчват имунизация срещу хепатит, коремен тиф, дифтерия и др. заболявания, свързани най-вече със занижените хигиенни условия. Имайте предвид, че за да подейства ваксината са необходими няколко седмици, така че непременно се консултирайте с личния си лекар.

В случай че вече сте набелязали Тайланд, като дестинация за следващото си пътешествие, то със сигурност ще ви е полезно да научите кои са най-известните забележителности в страната (повечето културни и исторически забележителности на Тайланд са разположени на остров Ратанокосин, където се намира старият кралски град). Ето ги и тях:

Храмът на Изумрудения Буда и Големият дворец в Банкок

Храмът на Изумрудения Буда, известен още като Уат Пра Кео, заедно с намиращият се в близост Голям дворец, е една от най-големите забележителности на Тайланд. В района са разположени още много свещени постройки, като има изисквания за облеклото на посетителите – забранено е влизането по къси панталони, поли или потници. В случай, че нямате подходящи дрехи, то край входа на двореца има място, откъдето можете да си наемете такива.

Тайланд – истински тропически рай

Национален музей в Банкок

Този музей, освен че е най-големият в страната, е и място, където можете да се запознаете с историята, културата, изкуствата и религиозния символизъм на будизма.

Златният хълм в Банкок

Това място представлява 78-метрова, изкуствено създадена могила, на чиито връх се намира Храмът на Златната планина, който е с позлатен покрив. Обектът е със свободен вход, за разлика от повечето забележителности в Тайланд.

Китайският квартал в Банкок

Китайската улица е едно от централните места в Банкок, което не бива да пропускате, тъй като предоставя богати възможности за кулинарен туризъм. Тук ще може да избирате измежду ресторанти, които се намират буквално на улицата, един до друг. Що се отнася до менюто, които тези ресторанти предлагат, то може да се каже, че всички вкусове на азиатската кухня присъстват там.

Тайланд – истински тропически рай

Старата столица Аютая

Старата столица на Тайланд – Аютая, също е сред местата, които не бива да пропускате. Тя е съхранила величието си от времето на господстващата империя в Югоизточна Азия, продължило цели 400 години. Тъй като посещението на този град ще ви отнеме доста време, най-добре  е да си наемете някакъв транспорт (за препоръчване местно такси, наречено “тук-тук”, което вози на доста ниски тарифи).

Тайланд – истински тропически рай

Плажовете

Всички плажове в страната са приказно красиви и си струва да бъдат посетени. Имайте предвид, че различните туристически фирми предлагат еднодневни турове, които обикновено включват в цената гмуркане или друго екстремно преживяване. Въпреки това, е възможно тарифите да са доста завишени, така че ако искате да спестите ще се наложи да се пазарите с тях.

 

Тайланд – истински тропически рай

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин