Тайланд стартира план за „карантина на яхти“ за стимулиране на туризма - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Тайланд стартира план за „карантина на яхти“ за стимулиране на туризма
Автор: Peika.bg
Тайланд стартира план за „карантина на яхти“ за стимулиране на туризма
Снимка: pixabay

Ако прекарването на карантина, заради COVID-19, на яхта изглежда привлекателна опция, Тайланд предлага на посетителите възможността.

Тези, които решат да се възползват от опцията, трябва да покажат доказателство за отрицателен PCR тест и да наблюдават здравето и местоположението си.

Следвайки пилотна схема, първоначално обявена през ноември, сега се очаква около 100 яхти да вземат участие в програмата, която в момента се провежда в Пукет. От пътуващите се изисква да носят интелигентна гривна, която следи местоположението им и жизнените показатели, включително температурата и кръвното налягане. Часовникът може да предава информация в морето, в радиус от 10 км.

Тайланд стартира план за „карантина на яхти“ за стимулиране на туризма
Снимка: pixabay

Членовете на Кралския тайландски флот ще наблюдават и проследяват лодките, а когато посетителите изпълнят 14-дневната си карантина, ще им бъде разрешено да акостират на док в Пукет и да влязат на острова.

Тайланд силно разчита на туризма и Пукет загуби приходи от над 320 милиарда бата (10,407 милиона долара) през 2020 г. поради пандемията. Това е така, защото посетителите нямаха право да влизат на острова, за да предотвратят разпространението на вируса. Тайланд се надява, че инициативата ще помогне да се донесат 1,8 милиарда бата (58 милиона долара) на страната, която бавно отваря границите си от октомври. 

Тайланд вече пусна "карантина за голф", където пътниците остават в голф курорт за периода на карантина. Те трябва да останат в стаите си през първите три дни и след това да направят тест за COVID-19.

Ако тестът е отрицателен, играчите на голф са свободни да играят голф с групата си и да използват курортни съоръжения. Туристическият орган на Тайланд съобщи, че първата група играчи на голф е приключила карантинния си период и вече може да пътува из страната.

Министърът на туризма в страната Пипхат Ратчакитпракарн също предлага план за пътуващите да предприемат задължителната си 14-дневна карантина в популярни туристически райони, включително морски курорти. Предложението ще им позволи да напуснат хотелските си стаи след първите три дни, но те не трябва да напускат хотела си още 11 дни. Очаква се планът да започне през април или май в популярни провинции, включително Пукет, Краби и Чианг Май.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин