Италиански острови: 10 от най-добрите, които да посетите - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Италиански острови: 10 от най-добрите, които да посетите
Автор: Peika.bg
Италиански острови: 10 от най-добрите, които да посетите
Снимка: Tommie Hansen

Ваканцията в Италия винаги е незабравима, независимо дали ще посетите древния Рим, красивата Венеция или артистичната Флоренция

Сред най-големите бонуси за италианския туризъм са островите около Ботуша.

Независимо дали техните брегове са скалисти и каменисти или са с фин бял пясък, те привличат огромен брой посетители всяка година.

Ето кои са най-добрите италиански острови.

1. Ла Мадалена

36971

Това е най-големият остров в едноименния архипелаг, намиращ се между Сардиния и Корсика. Островът, който е известен сред туристите заради плажовете си, има изградена връзка с остров Капрера, който пък е родното място на италианския революционер Джузепе Гарибалди.

2. Панареа

36975

Това е най-малкият от седемте сицилиански острова от Еолийската група. За да останате там обаче, трябва да познавате някой местен.

3. Понца

36968

Това е най-големият остров от Понтинския архипелаг между Рим и Неапол. Той е бил нападан от всички народи, воювали някога в Средиземно море, което се е отразило добре на местната кухня към момента, защото тя носи особеностите на няколко цивилизации. Понца е известна дестинация за корабоплаване.

4. Джилио

36972

Този остров стана известен с това, че близо до бреговете му през 2012 година потъна круизният кораб Коста Конкордия. Островът се намира близо до Тоскана и е рай за туристите със страхотните си плажове, пешеходни пътеки и дружелюбни хора.

5. Салина

36967

Това е вторият по големина остров от Еолийските острови. Този остров е известен със своите 6 угаснали вулкана, зашеметяващите заливи и каменните плажове. Той е бил заселен първо от гърците, след това от римляните, а днес е рай за туристите.

6. Елба

36969

Това е най-големият остров от Тосканския архипелаг и третият най-голям остров в Италия след Сардиния и Сицилия. Заедно с Джилио, Джианутри и Монтекристо, той е част от най-големия морски прак в Европа.

7. Прочида

36973

Това е най-малкият остров от залива на Неапол и е по-непознат за туристите от съседния Капри. Къщите там са боядисани в различни цветове, местните рибари са много колоритни, а красотата на Прочида привлича множество художници. Научете още за островите в Кампания.

8. Фавиняна

36976

Това е част от група от три острова, разположени около западните брегове на Сицилия. Островът е известен с големия добив на риба тон.

9. Липари

36974

Това е един от най-големите от сицилианските Еолийски острови. Плажовете му са предимно скалисти, но с един круиз с рибарски лодки можете да откриете множество приятни тайни заливчета.

10. Вентотене

36977

Този остров е част от понтинската група острови до бреговете на Кампания. Островът е защитен морски парк, който някога е бил римски затвор. Днес там е едно от най-добрите места за гмуркане в Италия. 

Вече ви се ходи в Италия? Вижте най-добрите екскурзии и почивки в Италия.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин