Топ 10 най-досадни снимки от почивката - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 10 най-досадни снимки от почивката
Автор: Кристин Станкова
Топ 10 най-досадни снимки от почивката

Ако някога сте се сблъсквали с туй модерното... социални мрежи – facebook, Twitter, Instagram и прочие, със сигурност сте се срещали с един особен клас артистични прояви – снимките от почивка.

Със сигурност по-голямата част от тях пробуждат у вас особена погнуса и пасивна агресивност. И как иначе - всички са еднакви и напълно безполезни. Едва ли ще се изненадате, ако ви кажа, че повечето хора са така. Всъщност единството в омраза към чуждите летни фотоси е толкова сериозно, че хорицата в сайта Top10.com са си направили труда да организират анкета, класираща най-досадните изображения, тровещи стените ни.

Прогноза за времето (51%)

Нали се сещате, онези телефонни скрийншотове, показващи как на Канарските острови е 25 градуса през януари, когато на вас ви стърчи леден сталактит от носа. Защото дори през лятото, когато по презумция навсякъде е пещ, всички се интересуват в продължение на колко дни ще продължи това на някакви си места, където няма да бъдат.

Селфи (44%)

Тези са досадни, дори когато не са от почивка. Един от основните им проблеми е, че представляват супер приближена версия на лицето ви, дори с най-ниската резолюция, която ви крие порите – никой не иска да вижда това, нарциси такива! На всичкото отгоре не се вижда нищо на заден план, така че с голям успех може да сте се тагнали на Карибите, а всъщност да сте в тоалетната на някоя бензиностанция в Перник.

Краката-кренвирши (32%)

Ако искате да дразните всичките си познати докато сте на плажа, пуснете снимка на бедрата си на фона на няколко грозни чадъра и стратегически излегнали се дядовци нудисти. Не стига, че тези снимки имат потенциал да са изключително фрапантни, ами са и крайно безполезни. Ако искам да гледам кренвирши, ще ида до магазина.

Скачащите (31%)

На полето, на плажа, пред влак... В момента, в който се покаже слънцето и хората излязат от пещерите си, започва пускането на скачащи снимки. Честито, вие и приятелите ви прекарахте два часа в щракане на подскоци, докато се задоволите от ъгъла, под който стърчи косата ви и в същото време не си личи, че сте качили 5 килограма. #thebestsummerever

Подпиране на сгради (26%)

Поддържане на наклонената кула в Пиза, бъркане в носа на Сфинкса... подобни снимки са задължителни за всички ваканции, включващи изключително стари и емблематични постройки. Цяло чудо е, че са оцелели всичкото това време без вас, седящи тържествено да ги поддържате.

Глупости, написани в пясъка (24%)

Бонус точки получават сърчицата с аритметика и инициали. Защото няма по-добър начин да затвърдите чувствата си към някоя неназована изгора, от това да намерите пръчка, на която е пикала някоя чайка, и да надраскате нещо на английски с правописна грешка.

Картини с изрязани лица (21%)

Ако някога се разхождате по плажа и си помислите, че сте открили най-готиното нещо, което никой друг преди не е виждал, и ще сте много готини, ако си пъхнете главата да се снимате с него – забравете. Картонените чудовища без лица са единствено приемливи във времената, дълго преди същесвуването на интернет, като панаири през 60-те или в краен случай финалните минути на "Брилянтин".

Залези (19%)

Лодки, хвърчащи пилци, някое друго облаче... определено никой никога през живота си преди не е виждал залез... или снимка на такъв... буквално идентична снимка... пусната преди две минути от някой друг псевдофотограф в Instagram.

Синьо небе и палми (16%)

Нищо не казва “Аз съм в рая на земята” като снимка на палми на фона на лазурносиньо море. Тези снимки също казват “Останалата част от почивката ми е обвързана с маневриране между сергии с хавлии и опънати простори с детски гащи, но се опитвам да съм оптимист.”

Храни и напитки (5%)

Следващият път, когато решите, че менюто в заведението е идеалнияt модел за следващия ви фейсбук ъпдейт, сетете се, че единственото, което това говори за вас, е че имате прекалено тежък махмурлук, за да снимате себе си и се опитвате да го излекувате с продължително алкохолно поемане и потенциално хранително натравяне.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин