Топ 10 тенденции за пътуване през 2020 г. - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 10 тенденции за пътуване през 2020 г.
Автор: Peika.bg
Топ 10 тенденции за пътуване през 2020 г.

Непрекъснато мислим за следващите приключения, в които искаме да се впуснем и да отметнем в нашия списък. 

Макар че може да ви се струва трудно да подобрите невероятните пътешествия от 2019 г. смятаме, че 2020 г. ще бъде също толкова епична (ако не и повече). Тенденциите за пътувания през новата година имат по малко за всеки изследовател, от диви начинания до по-спокойни и бюджетни. Какво ще бъде модерно в пътуванията през 2020 г.? Ще трябва да продължите да четете, за да видите. Просто се уверете, че паспортът ви е под ръка!

1. Групово пътуване само за жени

Топ 10 тенденции за пътуване през 2020 г.
Снимка: Pinterest

Вече набрали голяма популярност, тези малки групови пътувания преживяват значително увеличение на резервациите. Отбелязват ръст от 106 процента през изминалата година и има прогнози, че тези цифри ще продължат да растат през 2020 г. Поради това се появяват куп чисто нови приключения, които да добавят още емоции към тази вече невероятна категория.

2. Пътуване с домашни любимци

Топ 10 тенденции за пътуване през 2020 г.

Защото и нашите пухкави най-добри приятели искат да изследват! Проблемът с намирането на страхотно място за престой с вашия домашен любимец при пътуване бързо се превръща в минало. Много хотели не само се насочват към тази тенденция, но и я приемат от все сърце, предлагайки специални пакети, както и удобства, екстри и дори събития, насочени към домашни любимци, съобразени с тях. Споделянето на чудесата на пътуването с нашия пухкав член на семейството става все по-лесно през 2020 г.

3. Пътуване с влак

Топ 10 тенденции за пътуване през 2020 г.

Всички на борда! Идеята за бавно пътуване, заснемане на забележителностите и наистина преживяване на мястото се нареди на челни позиции и един от най-добрите начини да го направите е с влак. Желанието за по-луксозно изживяване при резервацията на билет за влак е солиден начин да се поглезите на всестранно невероятно изживяване, когато пътувате, без да се притеснявате от посоката и навигацията. Позволете си да се отдадете на храната, гледките и звуците, докато се отпускате на мястото си на предния ред.

4. Избягване на най-известните градове и посещаване на вторите в списъка

Вторият е най-добрият в случая. Пътуванията насочени към следващите в списъка и избягващи най-популярните градове стават все по-полуярни, тъй като пътниците се отклоняват от пренаселените дестинации и се насочват към градове или места, които предлагат подобни атракции, но без тълпи от туристи. Един плюс? Обикновено те са по-достъпни.

5. Празниците на хотел

Вместо да празнуват у дома за празниците, мнозина избират да оставят цялата работа от домакинството на друг и събират близките си на хотел. Имоти, които надминават домашния празничен декор, специални пакети и събития и цялостната атмосфера, правят тенденцията за пътуване запомняща се и по-релаксираща.

6. Отговорни пътувания сред дивата природа

Топ 10 тенденции за пътуване през 2020 г.

Тръпката от наблюдението на дивата природа винаги е в топ тенденциите, но това да се прави безопасно и в малки групи, водени от компетентни водачи, е нов метод за пътуване, тъй като се появяват повече възможности с реномирани компании. От отговорни и устойчиви сафарита до експедиции за наблюдение на птици - има за различни начинания за всеки пътешественик и всеки вкус.

7. Луксозно еко пътуване

Отговорният и устойчив туризъм продължава да се увеличава, като се полагат големи усилия във всеки аспект на настаняване. Все повече пътешественици избират да отседнат в еко-ложи в бутиков стил, които не само осигуряват луксозни помещения за настаняване, удобства и екскурзии, но и се връщат към общността, където живеят по значим начин. Независимо дали дарявате средства за местни програми, предназначени да подпомогнат околния регион или се спирате на някоя друга благотворителна кауза, тук се случват много положителни неща.

8. Пътуване извън сезона

Примамливостта от минимални тълпи и по-ниски цени и възможността да се насладите напълно на популярни дестинации кара много хора да изберат пътуване извън пика на сезона. Тези седмици преди или след пиковия сезон на много оживени и желани дестинации често са любими за пътниците, готови да се възползват. Понякога има риск времето да не е перфектно, но ще преглътнем следобедна дъждовна буря вместо милион туристи, които се опитват да почиват на едно и също място. Цените ще са значително по-ниски и ще имате възможност да избирате без да се притеснявате, че на повечето места няма да е свободно.

9. Пътуване заради спортни събития

Топ 10 тенденции за пътуване през 2020 г.

Тази година ще бъде голяма година в спорта, като много събития ще се проведат по целия свят, включително Летните олимпийски игри 2020 в Токио. Спортните събития се превръщат в популярна мотивация за планиране на пътуване, за да се включи самото събитие и проучване на района, в който са домакини.

10. Цялостно преживяване

Това не е вашата класическа all-inclusive ваканция. Тази нарастваща тенденция ще премахне допълнителната работа от планирането на пътуванията, като помага за намиране на всякакви преживявания и намиране на местни водачи и транспорт. Все повече хотели и резервации като Airbnb предлагат творчески възможности за своите посетители да резервират почти всичко на едно място.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин