14 фестивала за храна, които си струват пътуването през 2020 г. (част 2) - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
14 фестивала за храна, които си струват пътуването през 2020 г. (част 2)
Автор: Peika.bg
14 фестивала за храна, които си струват пътуването през 2020 г. (част 2)

Една от най-големите радости от пътуването е откриването на различни култури. С нарастващия брой на фестивалите за храна, които се появяват по целия свят - често събиращи топ готвачи, експерти по напитки и известни личности за екстравагантни многодневни празненства - никога не е имало по-добър момент да предприемете екскурзия единствено заради храната.

Най-добрите фестивали предлагат гастрономически изживявания, които могат да разширят хоризонтите, да ви накарат да преживеете местните вкусове и да се свържете със суперзвездите на кулинарния свят - всичко това създавайки вкусни спомени по пътя. За наш късмет 2020 г. е пълна с невероятни фестивали, така че маркирайте на календарите си, резервирайте полети и започнете да планирате своето бягство до едно (или повече!) От тези фантастични събития.

8. Maine Lobster Festival

Дати: 29 юли - 2 август

14 фестивала за храна, които си струват пътуването през 2020 г. (част 2)

Петдневен празник носи на любителите на морските дарове в Мейн в разгара на лятото върховно изживяване с празник на омарите. В допълнение към класическия варен омар, вкусният ракообразен ще бъде сервиран в различни ястия, вариращи от рулца и салати до кнедли и макарони. В годишния фестивал 73-то издание ще се проведе в Harbor Park Рокланд, а това определено си струва посещението.

9. Mistura

Дати: септември

Перуанците приемат храната си много сериозно, така че има смисъл само страната да е домакин на най-големия хранителен фестивал в Латинска Америка: Mistura (което на португалски означава „смес“). Всеки септември перуански ресторанти и световноизвестни готвачи, заедно с хиляди местни жители и посетители, се събират в Лима, за да отпразнуват гордо кулинарното разнообразие на Перу. Тази цветна 10-дневна фиеста е свидетелство за това колко дълбоко е преплетена храната с богатата история и култура на страната.

10. Music City Food + Wine Festival

Дати: 20 - 22 септември

14 фестивала за храна, които си струват пътуването през 2020 г. (част 2)

Music City Food + Wine е един от най-динамичните фестивали в страната и точно това се случва в един от любимите ни градове. Позиционирайки се на исторически места и открити пространства в центъра на Нешвил, тридневният юбилей може да се похвали със свежа гама от уникални преживявания, изпълнения на музиканти, дегустации на кулинарни суперзвезди и експерти по напитки, приветстващи се от юг и отвъд и изобилие от забавления.

11. Melbourne Food and Wine Festival


Дати: 19 - 29 октомври 

14 фестивала за храна, които си струват пътуването през 2020 г. (част 2)

Провежда се ежегодно през март, 10-дневният фестивал на храните и виното в Мелбърн представя най-добрите гастрономически предложения от кулинарната столица на Австралия и извън нея. С повече от 200 забавни събития и уъркшопове, има за всеки по нещо - от  „Добре дошли в джунглата“ до тематични квартални ястия за хранене или панаир на закуски в Съчуан с популярна улична храна.

12. Salon du Chocolat

Дати: 21 - 25 октомври

14 фестивала за храна, които си струват пътуването през 2020 г. (част 2)

Известен като "най-голямото събитие в света, посветено на шоколада", този петдневен панаир в Париж е малко вълшебство с вкус на какао. Salon du Chocolate отвежда 500 участници от 60 държави - включително топ сладкарски готвачи и най-големите имена в шоколадовата индустрия - във френската столица всяка есен. Програмата е пълна със семинари и демонстрации, скулптурни състезания, изпълнения на живо, декадентски дегустации и дори модно ревю, където моделите се разхождат на подиума с шикозни модни тоалети от шоколад.

13. Barbados Food & Rum Festival

Дати: октомври

14 фестивала за храна, които си струват пътуването през 2020 г. (част 2)

Често наричан „Кулинарна столица на Карибите“ и считан за родно място на рома, не е чудно, че Барбадос излиза през октомври на всеки празничен фестивал на храна и ром. По време на цветното кулинарно тържество в Бриджтаун, присъстващите могат да отпият известния еликсир, да пробват пресни морски дарове и островни изкушения и да танцуват на пясъка заедно с местните гостуващи готвачи и миксолози.

14. Hawaii Food & Wine Festival

Дати: 2 - 25 октомври

14 фестивала за храна, които си струват пътуването през 2020 г. (част 2)

Есенно бягство в рая? Тази година се отбелязва десетият годишен фестивал на храните и виното в Хавай, който ще бъде по-добър от всякога. Провежда се на множество острови - Хаваи (2-3 октомври), Мауи (15-17 октомври) и О'аху (21-25 октомври) - тази премиерна епикурейска феерия показва разнообразната култура на държавата чрез вълнуващ състав от събития, уникални екскурзии, зрелищно забавление и суперзвезда от кулинарен талант - всичко това в пищна тропическа обстановка. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин