Топ 20 фестивали - лято 2013 - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 20 фестивали - лято 2013
Автор: Мария Ангелова
Топ 20 фестивали - лято 2013
Снимка: Thinkstock/Guliver

Какво е лято без фестивали? Като сак за морето без джапанки. Независимо дали търсите пясъчни рок и електронни ритми, джаз в летни вечери или борби с бикове, от Черно море до Атлантическия океан фестивалният живот ще кипи бурно и през лято 2013. Ето нашия топ 20 на фестивалите на този сезон.

Филмов фестивал в Таормина

Какво по-хубаво от кино на Античния театър под звездите на Сицилия? Филмовият фестивал в Таормина представя както италиански, така и международни филми. 15-22 юни 2013 г.

OFFest

Всяка година Скопие събира големи музиканти и певци от всякакви жанрове, за да докаже, че западната ни съседка съвсем не е за пренебрегване, когато става въпрос за музикални фестивали. 1-5 юни 2013 г.

Kavarna Rock Fest

Тази година Каварна Рок Фест ще се проведе на 1 и 2 юни и на него българските зрители ще са сред първите, които ще чуят новите парчета на Deep Purple. 1-2 юни 2013 г.

Sunsplash Festival Antalia

Ако сте сред ранните птици в Анталия и харесвате диджей партита на плажа, Sunspash Festival е за вас – топ британски диджеи пристигат в Турция, за да пускат соул, фънк, боса и стари клубни хитове. 2-9 юни 2013 г.

Оперен фестивал във Верона

Ако ще гледате опера, да е в Италия, да е в Арена ди Верона и да е Верди! Цяло лято – от юни до септември, на впечатляващата сцена на открито в италианското градче оперните спектакли са под звездите. Май – септември 2013 г.

Островът на MTV

Всяка година Островът на MTV събира във Флориана, Малта, над 50 000 младежи, които слушат на живо любимите си изпълнители.

Фолклорен фестивал Охридско езеро

Почивате в Охрид? Вижте най-красивото от фолклорните танци на десетки страни на фона на легендарното езеро! 27 юни – 1 юли 2013 г.

Rockwave Festival

В парк Тера Вибе в Атина някои от най-добрите рок и пънк банди се събират за фестивала Rockwave. 7-9 юли 2013 г.

Фестивал на пясъчните скулптури

Вече стана традиция всяко лято Морската градина на Бургас да приютява впечатляващи пясъчни скулптури. Каква ще бъде темата тази година – още не се знае, но творците със сигурност подготвят изненади. Юли – септември 2013 г.

Solar Summer Festival

В тазгодишния Solar Summer Festival почитателите на електронната музика ще могат да й се насладят в четири поредни уикенда. Сред хедлайнерите са Fedde le Grand, Mark Knight, Adam Beyer, Dirty South. 26 юли-24 август 2013 г.

B'ESTFEST

Румънският фестивал B'ESTFEST събира над 80 000 души, а хедлайнери са любими съвременни групи и изпълнители от близкото минало. 5-7 юли 2013 г.

EXIT

Фестивалът EXIT няма нужда от реклама. Част от хедлайнерите за 2013 г. са Prodigy, Fatboy Slim и Snoop Dogg. 10-14 юли 2013 г.

Фиеста Сан Фермин

С деветдневния празник на Сан Фермин Памплона почита паметта на своя покровител. Паради, танци, музика, фойерверки, надбягвания с бикове, изпълват улиците на града, който през целия фестивален период не губи дори частица от чаровното си опиянение. 6-15 юли 2013 г.

Джаз фестивал в Монтрьо

Ако сте почитатели на джаза, поне веднъж в живота си трябва да отидете на джаз фестивала в Монтрьо. На брега на красивото Женевско езеро над 200 000 души всяка година се наслаждават на джаз, поп, рок, фънк и швейцарски вечери. 5-20 юли 2013 г.

Sofia Rocks

Фестивалът през 2013 г. е очакван с нетърпение от почитателите на Rammstein, които са хедлайнери. Концертът им ще е на стадион Васил Левски в София. 26 юли 2013 г.

Spirit of Burgas

Среща с любими изпълнители на фона на морската шир и изгряващата луна – ето това е дефиниция за идеален летен фестивал. Wu-Tang Clan, Selah Sue и Chase and Status са сред изпълнителите за 2013 г. 27-28 юли 2013 г.

Фестивал на косъм от смъртта

Галисийският град Ас Невес е домакин на един доста необикновен ежегоден парад. Местни жители, които са се отървали „на косъм” от смъртта, преминават по улиците в ковчези, носени от семейство и приятели, почитайки покровителят на това необичайно събитие – Света Марта от Рибартеме. 29 юли 2013 г.

Рощилиада – фестивал на сръбската скара

Ежегодният фестивал на сръбската скара в град Лесковац ще остави трайни следи на небцето ви. Тук ще опитате най-доброто от сръбските майстори на скарата, а най-хубавото е, че е само на 100 км от границата. Август 2013 г.

Международен джаз фестивал в Банско

Безплатни джаз концерти под звездите в старинния град на Банско. Ще чуете групи и изпълнители от почти всички направления в жанра. 8-13 август 2013 г.

Фестивал на духовата музика в Гуча

Този фестивал на духовата музика е истинско въплъщение на начина, по който се забавляваме на Балканите – с много музика, бира, скара и добро настроение. 5-11 август 2013 г.

Вижте всички събития в България и по света!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин