Топ 5 СПА тенденции за 2020г. - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 5 СПА тенденции за 2020г.
Автор: Peika.bg
Топ 5 СПА тенденции за 2020г.
Снимка: pixabay

През последните години уелнес индустрията се разраства по-бързо от всякога. В същото време фокусът на СПА терапията се измести от красотата към цялостното преобразуващо благосъстояние, създавайки нов набор от тенденции.

Тази година наблюдаваме СПА тенденцията „обратно към природата“. Доста често туристите обосновават избора си на СПА дестинация и хотел в зависимост от близостта до гора и вида естествени лечения, които може да предложи. Вярваме, че през 2020 г. тази тенденция ще продължи да се развива и хората ще жадуват природата като източник на благополучие, както в заобикалящата ги среда, така и по отношение на лечението им.

Нека разгледаме петте основни тенденции, които очакват 2020 г.:

1. Преминаване към дълга СПА почивка

Топ 5 СПА тенденции за 2020г.
Снимка: pexels

Новата тенденция е да отидете на почивка в СПА хотел и да се насладите на ежедневни лечения. СПА центровете предлагат ваканционни пакети и най-добри оферти за тези, които са готови да останат повече от няколко дни, примамвайки повече хора да изпробват нови процедури. СПА ваканцията може да включва активен отдих, промоционални за здравето пакети от упражнения и автентични изживявания за хранене. СПА центъровете предлагат ексклузивни пакети от ски-пасове, сесии за йога, вечери и СПА процедури. Има избор на пакети, които се състоят от масажи, сауни и бани, комбинирани със сафари пътувания с моторни шейни и други вълнуващи дейности.

2. Горско къпане

Топ 5 СПА тенденции за 2020г.
Снимка: pexels

Shinrin-Yoku е японска практика на горскo къпане, известна с това, че отваря мистериозната сила на гората и я използва за терапия и изцеление. Тази терапия, която включва разходки в гората, се очаква да стане популярна по целия свят през 2020 г., тъй като хората предприемат по-активен и цялостен подход към здравето си. Доказано е, че "горскoтo къпане" намалява нивата на кортизол, облекчават депресията, облекчават стреса и имат положителен ефект върху кръвното налягане. Японcите често отиват в националния парк Чубу-Сангаку, където те могат да изберат дали да се потопят изцяло в природата или да я комбинират с някой от ски курортите на парка и горещите изворни центрове. Друскининкай, СПА градът в Литва, е известен като „белите дробове на Литва“, благодарение на вълшебните борови гори, заобикалящи града. Посетителите на Друскининкай имат много възможности за избор - могат да карат колело през боровите гори, да се насладят на горски приключенски парк UNO или да облекчат стреса като се разходят в  уелнес парк К. Динейка. СПА градът е разположен далеч от силно урбанизирани райони, а терапията с горски бани е едно от най-популярните занимания в Друскининкай.

3. СПА За деца

Топ 5 СПА тенденции за 2020г.
Снимка: pexels

През последните няколко години децата следват примера на своите родители и възприемат СПА терапиите все повече като нещо забавно и интересно. Зоните, подходящи за деца, превземат СПА центровете - от специализирани детски сауни до солна терапия. Разнообразни процедури са предназначени да забавляват децата, докато те стават по-здрави. Дори процедурите за красота могат да бъдат адаптирани към нуждите на децата. SPA менюто за деца включва мед и шоколадов масаж, маникюр и процедура за „щастливи крака“. Инхалации, солни стаи, маски за лице и вани с плодове - тези краткотрайни процедури са включени в SPA програми за деца.

4. Топлината и калта отново са популярни 

Топ 5 СПА тенденции за 2020г.
Снимка: pexels

Хамамовите легла, калната терапия, сауните - начини за релакс и рехабилитация, съществуващи от стотици години - стават все по-популярни, защото хората отново откриват ползите за здравето. Иновативните СПА центрове превръщат тези процедури в луксозни и уникални изживявания, като ги допълват с местно отглеждани билки, етерични масла и най-висококачествена козметика. Центъровете предлагат най-широк спектър от процедури, които интегрират естествени съставки и традиционни лечения - всичко, от терапевтични кални приложения до златни ритуали. Инфрачервените сауни, които не загряват въздуха, но затоплят тялото отвътре навън, също стават все по-популярни. Тук топлината прониква по-дълбоко, което води до по-интензивна детоксикация, релаксация, подобрена циркулация и изчистена кожа. 

5. Скъпоценни метали и камъни, използвани за лечение

Топ 5 СПА тенденции за 2020г.
Снимка: pexels

Лечебните качества на скъпоценните метали и камъни - като сребро, злато, перли и кехлибар, се откриват отново. Те ще се използват все повече за процедури за здраве и красота.  Казват, че вани със сребърни йони подобряват благосъстоянието и тонуса на кожата. Те също така отпускат тялото и ума, намаляват умората и възстановяват енергийния баланс. Кехлибарът освобождава кехлибарената киселина в околната среда, когато се достигне правилната температура, влияе върху нервната система и облекчава стреса. Златото поддържа кожата сияйна и дори може да лекува различни кожни заболявания и инфекции поради антибактериалните си качества. Хората могат да опитат масажи със златен прах и етерични масла. Кехлибарът - често наричан литовско злато - се използва широко за уелнес рутинни практики в Източна Европа. След подмладяващите процедури е и чая от кехлибар - напитка, която изпълва тялото с топлите сили на този камък. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин