Топ 5 места за лятна ваканция в Европа (част 2) - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 5 места за лятна ваканция в Европа (част 2)
Автор: Peika.bg
Топ 5 места за лятна ваканция в Европа (част 2)
Снимка: Chris Owen/Flickr

Ето и втора част на нашите предложения за една незабравима лятна ваканция е Европа!

След любопитните местенца на Франция, Португалия, Словения и Балеарските острови, нека да видим къде ни чакат още летни дестинации. 

Море, слънце, уют, храна, забавления, история - тези 5 места са всичко, от което се нуждаете за една истинска почивка!

Ступа, Гърция

Разположен на югозападния бряг на полуостров Мани в Пелопонес, Ступа е един прекрасен морски градРайонът е пълен с очарователни средновековни села и риболовни пристанища. Заобиколен е от величествената планина Тайгетос. Градът и околността е далеч от туристическите курорти. Ступа има два пясъчни плажа - централният плаж - Ступа бийч и малкият залив Калогрия. Любопитно е, че именно тук известният гръцки писател Никос Казандзакис е срещнал Георгиос Зорбас, прототипът на главния герой в книгата "Зорба гъркът". 

Топ 5 места за лятна ваканция в Европа (част 2)
Снимка: Anders Fagerjord/Flickr

*

о-в Борнхолм, Дания

Лятна ваканция в Балтийско море? Да! Ще разберете, че това не е толкова странно, веднага щом се докоснете до о-в Борнхолм. Това е най-слънчевото място в Дания.Островът е известен със своите фини пясъчни плажове. Наричат го Перлата на Балтийско море, заради ярката перлена светлина, хвърляна от околните води и белите му пясъчни плажове. Най-голямата атракция е морската храна. Не пропускайте да опитате пушена херинга.

Топ 5 места за лятна ваканция в Европа (част 2)
Снимка: CucombreLibre/Flickr

*

Хвар, Хърватия

През последното десетилетие Хърватия се превърна в топ европейска туристическа дестинация, известна със своите живописни плажове и оживен нощен живот. Остров Хвар предлага много нощни клубове и плажни барове. Но колкото по- по-тихи плажове и по-спокоен пейзаж. Наричат го „Островът на лавандулата", заради мащабното отглеждане и преработка на това растение.

Топ 5 места за лятна ваканция в Европа (част 2)
Снимка: Sergey Sokolov/Flickr

*

Сaн Себастиан, Испания

Една от столиците на храната в Европа е именно Сан СебастианИзвестна е както с класните си ресторанти, така и с уютните селски барове. Градът може да се похвали и с красивия си плаж Ла Конча (La Concha), което на испански означава мида, черупка, каква е и формата му. Тук можете да карате сърф в непосредствена близост до много исторически забележителности.

Топ 5 места за лятна ваканция в Европа (част 2)
Снимка: Flavio Ensiki/Flickr

*

Марче, Италия

Едно от най-новите места, които оприличават на "новата Тоскана" е именно регионът Марче. Намира се на изток от Флоренция. Пейзажът тук се състои от подвижни хълмове, осеяни с живописни села и стари селски къщи. Крайбрежието е дом на много морски курорти – повечето, от които са останали почти непроменени през последните десетилетия. Не пропускайте да посетите някои от средновековните и ренесансови градове като Урбино.

Топ 5 места за лятна ваканция в Европа (част 2)
Снимка: Marcel Oosterwijk/Flickr

Топ 5 места за лятна ваканция в Европа (част 1)

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин