Топ дестинации за април 2023г. - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ дестинации за април 2023г.
Автор: Peika.bg
Топ дестинации за април 2023г.
Снимка: Unsplash

Април е един от най-хубавите месеци от годината- всичко започва да разцъфва и пролетта официално е дошла. Естествено, има места по света, където през април не е пролет, но като цяло със затоплянето на времето ни се иска все повече да пътуваме. 

През април е и Великден, което означава 4 почивни дни, без да се налага да използваме отпуската си. Ако планирате да заминете някъде през април, ето няколко идеи:

Дестинации, където ще можете да се насладите на природата

Южна Кореа

Топ дестинации за април 2023г.
Снимка: pexels

Мислите си, че красивите вишневи цветове се появяват само в Япония? Помислете отново. Южна Корея разполага със също толкова ослепителни пейзажи през пролетта. През април в столицата Сеул се провеждат няколко фестивала, свързани с цветя; разходете се около езерото Seokchon, на остров Yeouido и през двореца Changgyeonggung от 15-ти век.

Пристанищният град Jinhae е като картинка през този сезон. Дженджу пък е домакин на ежегоден маратон Cherry Blossom в началото на април. Градът също е дом на много храмове, гробници и дворци. 

Доминика

Топ дестинации за април 2023г.
Снимка: Unsplash

Доминика не е като другите карибски страни. Черен пясък, необуздана джунгла, относителен недостиг на луксозни курорти: това е тропическият рай, както го е създала природата, изключително автентичен. Това е чудесно място за пешеходен туризъм (необичайно за региона). Също така можете да видите интересни морски същества: има четири вида морски костенурки, целогодишно живеещи там делфини, преминаващи гърбати китове и други. 

Най-добрите места за приключения

Йордания

Топ дестинации за април 2023г.
Снимка: Unsplash

Древни чудеса? Посетете 2000-годишния скален град Петра или замъка в Карак. Градски забележителности? Посетете Джераш или пазарите на Аман. Смайващи пейзажи? Разходете се из Вади Рум. Изненадващо, но Йордания също може да бъде много зелена - особено по това време на годината. През април влажността и валежите са ниски, температурите се задържат между 20–23°C и дивите цветя цъфтят навсякъде. Освен това необятността на Петра може да бъде изследвана, без да се потите.

Квазулу-Натал, Южна Африка

Провинцията има най-високите върхове в страната и брилянтни паркове. Земята му също е пропита с история, най-вече кървавите сблъсъци от англо-зулуската война от 1879 г. През това време на годината времето е много приятно, около 25 градуса, което прави разходките още по-приятни.

Ако пътуването ви е насочено към култура

Рим, Италия

Топ дестинации за април 2023г.
Снимка: Unsplash

Любителите на историята биха искали да посетят Рим на рождения му ден. Вечният град е основан на 21 април 753 г. пр. н. е. и всяка година празнува със събития, светлинни шоута и много фойерверки. Празненствата настрана, април и май са много подходящи за посещение на този град. Рим е град за разглеждане на забележителности, което е далеч по-добре да се случи в по-меки пролетни дни (15–20°C), отколкото в разгара на зимата или разгара на лятото. Освен това е по-малко натоварено (и малко по-евтино), а сезонните атракции са отворени. За капак на всичко менютата изобилстват с вкусни пролетни неща като артишок и аспержи. Римски специалитет, съчетаващ грах, боб, маруля и артишок, vignarola е характерното ястие за сезона.

Ако искате да се насладите на храни и напитки

Пелопонес, Гърция

Топ дестинации за април 2023г.
Снимка: pexels

Планинският полуостров Пелопонес, някогашното сърце на спартанците, е едновременно исторически богат и фантастично плодороден. Така че посетете го през меката, слънчева пролет, за да се разходите из руините – Олимпия, Микена, Епидавър – и да се наядете с всякакви вкусотии. Маслини, патладжани, специален мед- има от всичко, по много.

Вайрарапа, Нова Зеландия

Топ дестинации за април 2023г.
Снимка: Unsplash

Винарският регион Вайрарапа, само на час път с кола североизточно от столицата на Нова Зеландия, има климат, подобен на Бургундия, и диво, селско, автентично излъчване. Отправете се към Мартинбъро, очарователния стар град в сърцето на местната винарска индустрия. Най-висококачественият пино ноар идва от семейните лозя наоколо. Възможни са гурме обиколки и съчетаване на храна и вино, които комбинират посещения на някои от 20-те местни лозя. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин