7 от най-добрите дестинации за конна езда - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 от най-добрите дестинации за конна езда
Автор: Peika.bg
7 от най-добрите дестинации за конна езда
Снимка: Unsplash

Пътуването и опознаването на света е важна част от живота ни, има толкова много за разглеждане, че е истински грях да не го правим. За съжаление обаче пътуването има и неблагоприятни последици за околната среда.

Важно е да извличаме максимума от нашите преживявания при пътуване, но същевременно е добре да се грижим за околната среда. Свикнали сме да използваме автомобили, градски транспорт, влакове и други подобни превозни средства, за да разглеждаме местата, които посещаваме, но има и други варианти, които са доста по-екологични и много приятни. Конната езда например е много добър вариант да разгледате всичко наоколо, без да замърсявате въздуха, като същевременно ще взаимодействате с животното, което е страхотно чувство. А за хората, които обичат ездата, това би било перфектното пътуване.

7 от най-добрите дестинации за конна езда
Снимка: Unsplash

Разбира се, не всяко място позволява, но има много дестинации, които предлагат този вариант. Подбрахме 7 от най-красивите места в света, до които е най-добре да стигнете на кон:

Златният кръг, Исландия

Това е най-известният маршрут, намиращ се в Югозападна Исландия. Ако минете по него, ще имате възможността да видите 3-те най-големи забележителности на Исландия- Националния парк Тингветлир, геотермалната зона Гейсир и водопада Гълфос. Всички те са близо до столицата на страната Рейкявик.

Уникалните исландски коне са изключително здрави и са единствените, които владеят "Толт"- бърза подходка, която осигурява гладка езда дори на неравни терени. 

Съншайн Коуст, Австралия 

Впечатляващи пясъчни дюни, широки плажове, високи гори и блата са само част от забележителностите, които ще видите в Съншайн Коуст, да не говорим за уникалната дива природа!

В тази област можете да видите валаби, коали, кенгура, цветни папагали и много други интересни животни. Разходката в Национален парк Great Sandy дава възможност за наблюдаване на най-различни видове птици, тъй като това е орнитологична зона, което означава, че е важна за опазването на популациите на птици в световен мащаб. 

Цялата тази разходка ще е още по-приятна, ако препускате по крайбрежието върху гърба на кон.

Национален парк Банф, Канада 

Язденето на кон е идеалният начин да разгледате отдалечения и тих Национален парк Банф, където превозните средства не са разрешени. Можете да се насладите на величествените скалисти планини отблизо, да се насладите на гледките и звуците на зелената гора и да се възхитите на впечатляващите кристално чисти тюркоазени езера. Конната езда е начин на живот в Алберта, така че това е най-подходящият начин да разгледате областта.

Национален парк Доняна, Испания

Любителите на природата ще бъдат в рая в Национален парк Доняна. Bird Watching Spain съобщава, че 500 000 вида птици посещават парка всяка година. Наред с изобилието от диви животни, паркът е уникален лабиринт от земя и вода, който води до блата, канали, езера, плажове, гори и пясъчни дюни. Придвижването с кон позволява усещане за свобода, което прави изживяването още по-незабравимо. 

7 от най-добрите дестинации за конна езда
Снимка: Unsplash

Пръстенът на Кери, Ирландия

Тази обиколка на полуостров Ивера в графство Кери, в югозападна Ирландия, обикновено се предприема с кола, но придвижването с кон е много по-екологичен вариант. Също така дава възможност за изследване на района от по-близо. Това е уникална пътека, която предлага нещо ново и различно на всяка крачка. 

Кападокия, Турция

Кападокия е домът на прекрасните приказни комини, склани образувания, които привличат посетители от цял свят. Те са с форма на гъба и са образувани от вулканична пепел. След това са били издълбани пещери в тях, в които хората живеят. Днес това е една от най-привлекателните туристически дестинации в света. Гледането на този красив пейзаж от гърба на коня ще ви помогне да избягате от големите тълпи туристи и да се насладите максимално на това магично място. 

Уайоминг, САЩ

САЩ е една от най-разнообразните страни в света и е добре известна със своята култура на конна езда. Уайоминг е един от най-големите, но и най-малко населени, щати в САЩ и е дом на първия национален парк в света Йелоустоун. Щатът е известен със своите ранчота. Уайоминг е идеалното място да изживеете детската си мечта да станете каубой.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин