Топ дестинации за февруари 2023г. - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ дестинации за февруари 2023г.
Автор: Peika.bg
Топ дестинации за февруари 2023г.
Снимка: Unsplash

Вниманието ни в момента е насочено към предстоящите коледни празници и вероятно февруари ви се струва твърде далече, но ако искате да предприемете пътуване в първите месеци от новата година, сега е моментът да започнете да го организирате. 

Макар че февруари е един от най-студените и най-кратките месеци от годината, това е и страхотен момент да посетите някои дестинации. Независимо дали имате нужда от спокойна почивка след празничния сезон или от вълнуващо приключение, за да започнете годината подобаващо, има дестинации, подходящи за вас. 

Ето кои са най-добрите места, които можете да посетите този февруари: 

Карпатите, Румъния

Топ дестинации за февруари 2023г.
Снимка: Unsplash

Късната зима е размножителният сезон за вълците и рисовете в румънската част на Карпатите. Това е моментът, в който можете да ги видите в снежната пустош на национален парк Пятра Краюлуй. Добре е да направите обиколка с водач, защото ако тръгнете сами, има вероятността да не успеете да видите неуловимите хищници, докато търсят партньори.

Мичоакан, Мексико

Топ дестинации за февруари 2023г.
Снимка: Unsplash

Посетете горите на Мичоакан в някоя слънчева февруарска сутрин и ще станете свидетели на удивителен спектакъл- огромни облаци от пепруди монарх се издигат във въздуха и отиват към облаците. Всяка зима около един милиард от тези невероятни насекоми мигрират на хиляди километри от Северна Америка към по-топлото Мексико ⁠— по-специално към горите Оямел в провинция Мичоакан. Насочете се към Ел Росарио или Sierra Chincua, където има най-много пеперуди. 

Танзания

Топ дестинации за февруари 2023г.
Снимка: Unsplash

Февруари е страхотно време за изследване на Северна Танзания, тъй като стада антилопи гну пресичат равнините, а зебрите си проправят път през късата трева на Серенгети, запасявайки се с калории преди да родят своите малки, обикновено в началото до средата на февруари.

Монреал, Канада

Топ дестинации за февруари 2023г.
Снимка: Unsplash

През февруари в Монреал е студено, но си заслужава да го посетите. За да си набавите допълнителните калории, от които ще се нуждаете, за да функционирате при тези минусови температури, опитайте класиката: монреалски гевреци, сандвичи с пушено месо и разбира се "Путин". 

Мендоса, Аржентина

Топ дестинации за февруари 2023г.
Снимка: Unsplash

Февруари несъмнено е най-подходящото време за посещение на сърцето на Аржентина- Мендоса. Там всеки хълм е осеян с лозя – и в горещ, слънчев февруари те ще бъдат пълни с плодове в очакване на мартенската реколта. Цари празнична атмосфера, като всяка бодега (има около 900) е отворена за обиколки, дегустации и празненства. Ако обичате вино, това е вашето място!

Сингапур

Топ дестинации за февруари 2023г.
Снимка: Unsplash

Температурите в Сингапур са доста постоянни- около 27°C целогодишно. Февруари обаче е един от най-сухите месеци и ако посетите страната след Лунната Нова година (национален празник), няма да има твърде много туристи. В Сингапур ще видите гледки, които ще се запечатат в съзнанието ви завинаги, а храната, която ще опитате, също ще остане в спомените ви дълго време.  

Обединени арабски емирства

Топ дестинации за февруари 2023г.
Снимка: Unsplash

ОАЕ така или иначе е една от най-популярните туристически дестинации, но през месец февруари е още по-предпочитана, тъй като средната температура е около 24°C. Не се ограничавайте само до курортните части на Дубай, посетете също плажа Black Palace, Khor Fakkan, Джебел Али или крайбрежната зона Диба. Задължително се докоснете до интересната култура, като разгледате стария център и крепостите на оазисния град Ал Айн, както и музеите и галериите от световна класа в Шарджа и Абу Даби.

Боливия

Топ дестинации за февруари 2023г.
Снимка: Unsplash

Посетете Оруро, Боливия през февруари и гарантирано ще се намокрите. Не само защото е дъждовният сезон. В седмицата на карнавала се провежда най-могъщата водна битка, както и много паради, оглавени от Diablada, „Танцът на дяволите“, към които се присъединяват десетки колоритно костюмирани танцьори. Други боливийски градове, включително Тариха и Санта Крус, също празнуват карнавала. 

Колумбия 

Топ дестинации за февруари 2023г.
Снимка: Unsplash

В продължение на близо четири века древни площади и тераси били забулени в джунгла високо в колумбийската Сиера Невада де Санта Марта: селище, известно на коренното население като Теюна (което означава „Майката природа“), а сега като Сиудад Пердида – „Изгубеният град“ . Преоткрито през 70-те години на миналия век, мястото е достъпно днес само чрез четири до шест дни, 51 км пътуване през влажна джунгла, което завършва с изкачване на около 1200 каменни стъпала – предизвикателно, но изключително възнаграждаващо приключение. Февруари е особено приятен месец за посещение на карибския регион на Колумбия. Обикновено има по-малко посетители и цените са по-ниски, отколкото през декември или януари. 

Камбоджа

Топ дестинации за февруари 2023г.
Снимка: Unsplash

Отпуснете се на златните плажове на Сиануквил, посетете плаващите села на Тонле Сап и оставете няколко дни да се разходите из Ангкор: времето е сухо и прекрасно в Камбоджа през февруари. Това определено е най-добрият месец за изследване на огромния комплекс Ангкор, включен в списъка на ЮНЕСКО, тъй като е топло, но все още не е непоносима жега. 

Сейнт Лусия

Топ дестинации за февруари 2023г.
Снимка: Unsplash

Сейнт Лусия несъмнено е една от най-романтичните карибски дестинации. Там можете да се насладите на изключително луксозни комплекси, които гледат към прекрасни плажове с бял пясък и тюркоазена топла вода. Друго интересно нещо, което можете да видите, са какаовите плантации. Февруари, когато въздухът е най-хладен и чист, е най-подходящото време да се потопите в магията на Сейнт Лусия. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин