Този уикенд - събития за всеки (18-19 януари) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Този уикенд - събития за всеки (18-19 януари)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Този уикенд - събития за всеки (18-19 януари)

Стоенето вкъщи е противопоказно за вашето здраве. Ето някои от интересните събития, които предстоят този уикенд в България.


Безплатни уроци по ски на Витоша

19 януари, София

По случай Световния ден на снега на писта "Витошко лале" на Витоша ще има безплатни уроци по ски за деца и възрастни. Подробности за инициативата.

Нежни емоции с група Jazzy

17 януари, София

Нежен джаз за приятна петъчна вечер с група Jazzy. Младите изпълнители можете да чуете в Studio 5. Начало: 18:30 часа. Научете повече за групата и събитието.

*

Да живее демокрацията - 25 години преход в Европа

18 януари, София

По случай 25 години от посещението на френския президент Франсоа Митеран в България в Софийския университет се организира публичен дебат на тема "Да живее демокрацията - 25 години преход в Европа". Началото е в 11 часа. Подробности за дебата в СУ.

*

Джазът свири класика

18 януари, София

Чуйте различното звучене на Моцарт, Бородин, Бах, Равел и др. в изпълнение на едни от големите имена на джаз сцената в България - Милица Гладнишка, Мишо Йосифов, Ангел Заберски, Живко Петров, Вили Стоянов, Атанас Хаджиев, Христо Йоцов, Боби Йоцов и "Михаил Йосифов Секстет". В Studio 5, начало: 18:30 ч. Подробности за "Джазът свири класика".

*

Моцартов концерт на Софийска филхармония

19 януари, София

В неделния следобед си подарете минути с творби на Моцарт в Зала България, София. Вижте подробности за Моцартов концерт или още от програмата на Софийска филхармония.

*

RED - моноспектакъл на Радослав Йорданов

19 януари, София

Моноспектакълът по текстове на Ерик Богосян, писани преди две десетилетия за американската публика, носи актуални за българската действителност идеи. Затова младият актьор и режисьор, вдъхновен от създателя на “Секс, наркотици и рокендрол”, решава да представи пред родната публика “RED”. Във Vivacom Art Hall (София, ул. Гурко 4), вход свободен. Прочетете подробности за моноспектакъла RED.

*

От киноцентъра до музейната витрина

до 31 януари, Пловдив

Вижте оригинален реквизит от филма „Капитан Петко войвода" и вещи на кинооператора Димо Коларов, сред които камерата, с която заснема сериала. В къщата на ДИмитър Георгиади, Старият Пловдив. Подробности за изложбата.

*

Маскарадни игри в Пазарджишко - изложба

до 31 януари, Пазарджик

В сезона на маскарадните игри в историческия музей в Пазарджик можете да видите изложба, посветена на кукерите и техните традиции в района на тракийския град. Работно време и подробности за изложбата "Маскарадни игри в Пазарджишко".

*

Сурва - кукери в Перник

до 26 януари, Перник

Част от съпътстващата програма на международния фестивал на маскарадните игри "Сурва 2014" в Перник вече започна. Този уикенд няма да има шествия, но програмата включва детска маскарадна щафета и видео витрина във Фестивалния център. Шествията на кукери ще бъдат следващия уикенд (25-26 февруари). Подробности за кукерите в Перник.

*

Балон фиеста в Разлог

до 23 януари, Разлог

Вижте десетки цветни балони и се включете във веселата балон-фиеста "Римска баня" в Разлог. Подробности и програма на балон фиестата в Разлог.

*

Да минеш под дъгата - изложба в Дома на хумора и сатирата

до 1 април, Габрово

Разгледайте богата колекция от хумористични творби от Япония на Дома на хумора и сатирата в Габрово. Прочетете повече за изложбата "Да минеш под дъгата".

*

Разгледайте всички събития в България и по света, по дати, теми и градове.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин