Този уикенд - събития за всеки (1-2 февруари) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Този уикенд - събития за всеки (1-2 февруари)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Този уикенд - събития за всеки (1-2 февруари)

В случай, че не отпрашвате към пистите този уикенд, ето какво интересно ще се случва събота и неделя. Знаете - да не кажете, че не сме ви казали!


Китайската нова година

31 януари, цял свят

Както в Китай, така и навсякъде по света в китайските квартали Китайската нова година се празнува с богата трапеза, около която семейството се събира и множество ритуали, носещи късмет. На различните места хората организират различни тържества, част от които са непременно парадите с китайски дракони и пурпурните фенери. Прочетете още за Китайската нова година, вижте и хороскопа си за пътуване през новата китайска година.

*

Трифон Зарезан и пехливански борби в Асеновград

1 февруари, Асеновград

Tова е един от най-големите празници в Асеновград, който е свързан с лозаро-винарството. С този ден се поставя началото на пролетната обработка на лозята. Най-много хора се събират на параклиса "Св. Трифон", който се намира над кв. Амбелино. Там могат да се видят т.нар. пехливански борби. На победителя се дава овен, чиито рога са украсени с варак. Борбите се придружават с тъпани. Подробности за Трифон Зарезан в Асеновград.

*

Промо на новия албум на Acoustic Corporation

1 февруари, София

Acoustic Corporation ще представят новия си албум в столичния клуб Mixtape 5, на 1 февруари. Началото е в 21 часа. Подробности за концерта на Acoustic Corporation.

*

Венци Благоев джазтет в клуб Библиотеката - Пловдив

1 февруари, Пловдив

Една различна и качествена вечер за истинските ценители на стойностната музика и акустичния звук: "Венци Благоев джазтет". Начало - 22.00 ч. Подробности за концерта.

*

JCI Езиково кафе

1 февруари, София

По време на “JCI Езиково кафе” ще се запознаете с нови хора, с които да упражнявате чуждестранен език, който знаете, учите или сте учили в разчупена обстановка. За подробности как да участвате в „JCI Езиково кафе”, вижте подробности тук.

*

Домът на хумора и сатирата посреща Трифон Зарезан с „Мъжки времена”.

1 февруари - 15 март, Габрово

В навечерието на най-тачения зимен празник, свързан с опияняващия вкус на руйно вино, Домът на хумора и сатирата предлага на всички габровци и гости на града една истинска наслада и за очите.

Тематичната изложба „Мъжки времена” представя избрани творби от художествения фонд „Хумор на народите”, дело на утвърдени майстори на четката и длетото. Колекцията включва 19 живописни платна на 12 български художници и 11 пластики на четирима скулптори. Подробности за изложбата тук.

*

Да научим в игри за Драгоманското блато

2 февруари, Драгоман

На Световния ден на влажните зони (2 февруари) Център „Драгоманско блато” в гр. Драгоман и Фондация „Екоцентрик” посрещат малки и големи с образователни занимания за деца и възрастни. Посетителите ще могат да се потопят в света на влажните зони чрез филми, презентации, оригами, пантомими, рисуване върху тениски и много други интересни и вълнуващи за малките и големи изследователи дейности. Прочетете подробности за събитието и разберете как да потвърдите участието си тук.

*

Разгледайте всички събития в България и по света, по дати, теми и градове.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин