Този уикенд се сбъдват желания и се спи под звездите - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Този уикенд се сбъдват желания и се спи под звездите
Автор: Мария Ангелова
Този уикенд се сбъдват желания и се спи под звездите
Снимка: Mike Gleason

Този уикенд ще е най-магичният, най-романтичният и най-походящият за спане под открито небе. Причината е, че в неделя, 10 август, ще можем да наблюдаваме втората за това лято Супер луна плюс отново настъпи времето, в което Земята минава през Персеидите, което означава падащи звезди и време за напожелаване и насбъдване на желание.

Какво е Супер луна?

Тази година почитателите на летните на открито имат честта да се насладят на три поредни Супер луни. Зад това наименование се крие астрономическо явление, при което пълнолунието съвпада с момента, в който Луната се намира най-близо до Земята, поради което изглежда огромна и е изключително ярка. Ако сте имали щастието да спите на палатка на 12 юли, сте видели първата супер луна, на 10 август е втората, а на 9 септември – третата поредна. От НАСА съобщават, че на 10 август Луната ще е с 12% по-голяма и с 30% по-ярка в сравнение с януари 2014 г.

Какво за падащите звезди?

На 12 срещу 13 август е пикът на ежегодния метеоритен дъжд Персеиди, който за по-лесно сме нарекли „падащи звезди“, а за по-интересно сме нарочили за източник на сбъднати желания. Явлението се наблюдава всяка година и включва невероятен брой падащи звезди на час. Тази година обаче ярката Луна (гореспоменатата Супер Луна) ще попречи на добрата видимост. Това обаче не трябва да ви спира да се оглеждате за някое мъничко, бледичко метеоритче, докато виете срещу Луната. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин