Три малко известни местенца в Барселона - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Три малко известни местенца в Барселона
Автор: Албена Пехливанова
Три малко известни местенца в Барселона

Едва ли може да има тайни места в град, обичан от милиони хора по целия свят.

Подбрали сме ви три дестинации, които ако и да не са напълно апокрифни, рядко попадат в основните туристически маршрути. Което е и най-хубавото!

Грасия

Районът на Грасия е известен с това, че има дръзка самоличност и тесни, криволичещи улички, натъпкани с от всичко по много – кафенета, ресторанти, магазинчета... Създаден е през 1626 г., когато тук е създаден манастир на кармелитките „Ностра Сеньора де Грасия“. 

29096

29094

В тази част на Барселона се намират прочутият парк Гюел и Къщата Висенс, също дело на архитекта Гауди и част от световното наследство на ЮНЕСКО (улица Carrer de les Carolines 24, на снимката долу).

29097

Парк Лабиринт

Парк Лабиринт е най-старият в Барселона. Намира се в квартал Орта (Horta) извън туристическите части на града. Само 750 посетители дневно се допускат в парка, който крие статуи от гръцката митология и местния фолклор, фонтани, извори и езерца. Има, разбира се, и истински лабиринт от храсти, в който да се изгубите. Открийте и павилиона, посветен на деветте музи. Отворен е от 10 до 18 часа през зимата, до 21 часа през лятото.

29092

Пазар Санта Катерина

Повечето туристи са отбелязали на първо място в списъка си пазара Ла Букерия. Малцина обаче знаят, че Санта Катерина може да ви предложи същите продукти и два пъти по-малко тълпи. 

29091

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин