Три начина да пътуваш (без да пътуваш) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Три начина да пътуваш (без да пътуваш)
Автор: Мира Янева
Три начина да пътуваш (без да пътуваш)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Колкото и да ви се иска да пътувате постоянно, до всякакви близки и далечни дестинации, това в повечето известни на историята случаи е невъзможно. Което пък не означава, че трябва да проклинате съдбата си, че не сте пътешественик на пълен работен ден, и да увесвате нос. Човек може да пътува и без да пътува. Да, да. Ето как:

В кадър

Специално за моментите, в които сте принудени да си останете вкъщи, а душата ви броди по света, събрахме за вас едни от най-впечатляващите видеа с кадри от чудесата на планетата. Нашата поредица Пътувай от креслото ще направи цветен и най-сивия ден, ще ви усмихне, ще ви удиви, ще ви накара да се замислите. Като това 3-минутно видео: 

Ако пък сте киномани, можете да тръгнете по стъпките на героите от любимите си филми. Мадрид на Алмодовар, „В Брюж“, Париж на Амели Пулен, Хавана от „Буена Виста Сошъл Клуб“... Вижте още пътешествия за киномани.

По страниците

Книгите, независимо дали са книги за история, измислени истории или пътеводители, са един от най-добрите начини да се разходите надалеч по света. Най-вече защото местата, до които пътувате по страниците на книгите, придобиват свой собствен облик в представите ви. И ако някой ден наистина стъпите в Прованс, след като сте чели, да речем, книгите на Питър Мейл за Прованс, ще видите едно съвсем различно и лично място.

Хапка по хапка

Има нещо, което неустоимо ви привлича в Португалия, но точно сега няма как да се отправите натам. Е, нищо, случва се. За да не се чувствате съвсем нещастни, можете да си сготвите нещо португалско. Както знаем, любовта на пътешественика минава през стомаха! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин