Труднодостъпни места по света, които си струват усилията - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Труднодостъпни места по света, които си струват усилията
Автор: Вероника Иванова
Труднодостъпни места по света, които си струват усилията

Има много места по света, които, въпреки че са малко известни, не отстъпват по нищо на най-популярните дестинации.

Причината за слабата им популярност вероятно се корени в тяхната трудна достъпност.

Ето няколко такива места, които със сигурност си заслужават усилията:

Джунглата Мегалия, Индия

Тази джунгла е сред най-труднодостъпните туристически обекти в света. Единственият начин да навлезете във вътрешността ѝ е като ползвате услугите на специално обучен местен водач. Най-интересното в Мегалия е, че между дърветата могат да бъдат видени висящи естествени мостове, образували се от корените им, които с времето стават все по-здрави.

63698

Манастир Гнездото на тигъра, Бутан

Това също е едно много труднодостъпно място, което освен това е и сред най-свещените в Бутан. Намира се на 900 м. надморска височина. Може да стигнете до него пеш, като се включите в организираните групи. Друг вариант е изкачването с пони. За да влезете в самия манастир, ще се наложи да оставите личните си вещи на входа. Правенето на снимки е забранено, а неподходящото облекло също може да е причина да не ви допуснат до вътрешността на храма. Счита се, че именно в този манастир се е развил будизмът в Бутан.

63664

Планината Ай-Петри, Крим, Украйна

В превод от гръцки името ѝ означава Свети Петър. С височина 1234 м., тя наистина е впечатляваща гледка за туристите, като най-интересни са специално създадените въжени мостове, свързващи отделните скали. Определено се иска смелост, за да мине човек по такъв мост.

63697

Оазис Хуакачина, Перу

Това е оазис, разположен в Перуанската пустиня, около който се е оформил цял комплекс от къщи за гости, ресторанти и заведения. Мястото изглежда примамливо, но е труднодостъпно, тъй като на туристите им се налага да прекосяват пустинята.

59364

Замъкът Бишъп, Колорадо, САЩ

Самият замък представлява чудата постройка, дело на обикновения американски гражданин Джон Бишъп. Входът е свободен, но се приемат дарения, които отиват за поддръжката му. Въпреки че до замъка се стига по черен път, той е любимо място за посещение от местните жители. Освен това тук се провеждат и много сватби.

63699

Стълба към Рая, Хавай

Тази Стълба към Рая, наречена така от местните, всъщност представлява 4000 стъпала, намиращи се на о-в Оаху, Хавай. Създадени са от военните, през Втората световна война, с цел достигане до важна радио антена. Най-високото стъпало се намира на 900 м. надморска височина. В случай, че решите да посетите тази забележителност, трябва да знаете, че официално това не е туристически обект, така че отивате там на собствена отговорност.

63715

Мостът Бастей, Германия

Построен през 1824 г. над река Елба, в труднодостъпна местност, той е популярен туристически обект за местните жители. Ако искате да го посетите, най-удобно би ви било да отседнете в градчето Ратен, намиращо се близо до Дрезден.

63663

Може би и вие искате да посетите някое от тези чудни места?

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин